Времето успя да изопне нервите на бургундските винари след дъждовната седмица, която измина. Слънцето обаче се завърна, а с него и надеждите им за добра реколта. Захарта в бургундското грозде се покачваше средно с по 1 г седмично, а според местните производители киселинността също е в добри пропорции. Очаква се количествата от тазгодишната реколта да останат стабилни (-4% ) в сравнение с 2007 г. Що се отнася до качествата, от браншовата организация на бургундските винари заявиха, че реколта 2008 "няма да е най-добрата на века, но няма и да е най-лошата". Бургундия и стотината й контролирани наименования за произход (АОС), 33 от които са grands crus, представлява едва 3% от общата площ на лозята във Франция.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
This comment has been removed by the moderator because it contained
02, 32, 19 Септември 2008, 02:32
Hi webmaster!