Големите колкото пакетче захар етикети могат да бъдат програмирани за различни температури и се поставят направо върху продукта или неговата опаковка. Зелена светлина мига ако температурата е в рамките на предварително зададените стойности, а ако има проблем светлинната индикация е жълта. Информация за точната температура и момента, в който е достигната, може да бъде свалена с помощта на компютър, което помага да се установи кой е отговорен за възникването на проблема. Високотехнологичният етикет е разработен от американската компания PakSense Inc. Контролирането на температурата е от ключово значение за виното. Високите температури състаряват виното, което на някои може да се стори интересна идея, но пък влошават вкусовите качества. Старомоден признак за това, че виното е съхранявано при високи температури е леко извадената от бутилката тапа. Това обаче не означава непременно, че виното е развалено. Много калифорнийски компании отказват да транспортират вина през горещите месеци или, ако го правят, това става през нощта.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights