Вечерята бе уникално събитие: първо, защото събра на едно място толкова много шеф-готвачи от различни градове (това не се е случвало дори и в София); второ, понеже се проведе в Созопол, който досега се свързваше с всичко друго, но не и с гастрономическата сцена у нас. Всеки от готвачите приготви по едно ястие в шестстепенното меню и към всяко от тях беше подбрано подходящо българско вино. Изключение направи десертът, който заслужаваше едно добро порто. Интересно е, че всеки един от участниците в този кулинарен празник си има свой собствен стил, но всички заедно успяха да предложат на присъстващите повече от 70 души кулинарно изживяване на най-високо ниво, под знака на морето и свежестта на вечерния бриз. За това допринесе и мястото на вечерята - ресторантът на хотел "Селена", разположен на самия бряг до градския плаж. Трябва да отдадем дължимото на Тони Иванов от Стара Загора, който е основният "виновник" за това значимо събитие.
Меню Комплимент (шеф-готвач Тихомир Стоянов - "Уно Пию", Хасково) EDUARDO MIROGLIO BRUT 2005 ***** Пъстра салата с калмари ,билки и още нещо… (шеф-готвач Тони Иванов - "Уникато", Стара Загора) SAUVIGNON BLANC WINEMAKER`S SELECTION 2007 KHAN KRUM WINERY Ньоки със спанак и рикота, рагу ди маре и шафран (шеф-готвач Пламен Петров - "Ла Фамилия", Варна) SAUVIGNON BLANC& CHARDONNAY LES AMANDIER 2006 KATARZYNA ESTATE ***** Патешко магре с балсамико редукция ,бадемова коричка (шеф-готвач Петър Атанaсов - "Левента", Русе) TRAMINER 2007 LEVENT RUSE ***** Телешки медальони от телешко сукалче с маслини,сушени домати,полента и манатарки (шеф-готвач Николай Боруков - "Фадо", Пловдив) MERLOT &CABERNET GRAND RESERVA 2006 TERRA TANGRA ***** Долче финале Вариация от малини и шоколад (шеф-готвач Деян Димитров - "Ла Перл Ноар", Бургас) PORTO RAMOS PINTO PORTUGAL BIBENDUM |
21, 57, 08 Септември 2010, 21:57
я някой друг да се заеме с непосилната задача да организира нещо такова като мероприятие смешници такива)
01, 38, 30 Май 2010, 01:38
Крайно време беше изявените готвачи на малка България да се обединят и по често да се организират такива дегустации.Желая повече инфо за събитието на [email protected]
Ако имах информация щях да присъствам на приятната вечер.Лично познавам Тони Иванов който е чудесен шеф-готвач.
Моля, мили хора не се впускайте в тези дребни заяжданици.Нека да се опитаме да станем европейци.Стига все да се говори лошо за този и онзи.Доскоро бях мениджър храна и напитки на голям хотел.Това може да се организира и на други места.С уважение към тези млади и упорити шеф-готвачи.
Преподавател по ресторантьорство [...]
Read the full comment Мария
This comment has been hidden by the moderator because it contained .
14, 08, 20 Февруари 2009, 14:08
Z.B Рамзи?Може да е галено..от Рамзес?Не му се сърдете)Ако имаше нещо общо с Гордън Рамзи,модераторите нямаше да смогнат да цензурират постовете)
А относно правописа -хмм...май доста от писачите тук имат пропуски в началното образование!
14, 03, 20 Февруари 2009, 14:03
Виждам че използвате мястото за коментари за лични нападки и дребнаво заяждане.Искам да ви кажа само че тези момчета са професионалисти и трябва да се оценява трудът им!
Не се заяждайте с хората и ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА!
22, 44, 17 Февруари 2009, 22:44
Ramsey...Gordon Ramsey...
22, 43, 17 Февруари 2009, 22:43
и още нещо...Рамзи/разбирам Гордън Рамзи/на англииски се изписва
22, 42, 17 Февруари 2009, 22:42
на порфесионална...!!!!така ли се произнася???
14, 06, 09 Февруари 2009, 14:06
T.Ivanov,predi da vleze6 v kuhnqta e trqbvalo da se nau4i6 na porfesionalna etika!
22, 57, 18 Януари 2009, 22:57
доста безмислици се изписаха по адрес на тогова и оногова ,но добрата новина е че все пак някои се опитва да промени нещо все пак...независимо от гледната точка дали е боклук или не-ште ме прощавате
01, 36, 10 Януари 2009, 01:36
мисля че е чудесно готвачите в българия най-после да се отърсят от балкантерорист приумиците
колкото до това дали въпросното събитие е било хубаво или не това нее важно
23, 10, 23 Декември 2008, 23:10
selena restoranta e mnogo mrasen i kyxnata e otvratitelna
23, 08, 23 Декември 2008, 23:08
toni ivanov e boklyk
09, 37, 05 Ноември 2008, 09:37
Поздрави и от мен за прекрасното меню.На мен ми беше разказано за него от хора които са присъствали на тази вечеря и бяха останали възхитени.Ще бъда много благодарна ако мога и аз да се възползвам от предложението на ТОНИ Иванов за повече инфо.Къде мога да си напиша e-mail a.
18, 29, 18 Август 2008, 18:29
Zdraveite!Misliq moga da Vi pomogna s poveche info za subitieto v Sozopol,dostatuchno e samo da napishete e-mail adresa si)Ot Organizatorite na subitieto)
16, 41, 14 Август 2008, 16:41
Zdraveite!Kade bih mogla da naucha poveche za tova sabitie?Ima li oshte snimki?Vie prisastvahte kato gost,ili imate uchastie v organizaciyata?Bih jelala da naucha poveche, za restoranta koito go e organiziral,za ekipa ot chef-gotvachi,vazmojno li e i ako ste bila tam,dali mojete da me svarjete s nqkoi ot organizatorite?
19, 20, 26 Юли 2008, 19:20
vecerta beshe naistina fantasticna,chef gotvacite biaha na neveroiatno visoko nivo.zialata organizazia mirisheshe na profesionalizam ot nai-visoko nivo.blagodaria vi maestri na iztancenia vkus.do novi sreshti,krai moreto!blagodaria na Toni ivanov,plamen petrov,Petar Borukov,tihomir stoianov,petar atanasov ,deian dimitrov i na zelia ekip koito im pomagashe.
Най-четени статии // за Октомври
Реклама »
Към мобилната версия на сайта
©2001-2024 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване . Политика за бисквитките . Декларация за поверителност .
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно.
Сайтът е разработка на Economedia. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
Новини: Дневник • Европа
IT: Digitalk
Развлечение: Бакхус • LIGHT
На английски: Kapital Insights