С официална церемония в Добрич бе поставено началото на Кулинарната академия HRC. Създадена е по инициатива на HRC International - водеща компания за обучение и преквалификация с главни офиси в Холандия и САЩ, в сътрудничество с Висше училище "Международен Колеж". На откриването присъстваха н. пр. г-н Вилем ван Ее, посланик на Кралство Холандия в България, г-н Ердинч Хаджиев - областен управител на Добрич, и г-жа Детелина Николова - кмет на град Добрич, международно признати майстор-кулинари и гости от САЩ, Холандия, Белгия и Франция. Специално за събитието пристигнаха и Жоел Антюнс, главен готвач в ресторант Oak Room на нюйоркския Plaza Hotel и Люис Спост, главен готвач в Atlanta Hilton and Towers.
"Кулинарната Академия HRC е добър пример за сътрудничество между България и Холандия в областта на образованието и ще подпомогне развитието на млади българи", заяви посланикът на Холандия г-н Вилем ван Ее.
Двугодишният курс на обучение се преподава на английски език, а началото му е през февруари и през септември. След успешно завършване на динамичния и интензивен курс на обучение, студентите получават международно призната диплома по "Кулинарни изкуства".
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
12, 53, 25 Юли 2009, 12:53
misutqih mtzdhlsy usjsyryo