Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
За петнайсет години идеята за винен туризъм измина целия път от стрехите на мелнишките къщи до футуристичното, готово за полет крило на "Анжелус Естейт". Маршрути като тези през Напа Валей още няма, но виното все повече започва да интригува ценителите с мястото и хората, които го създават
Няколко места в Белград, които лично проверихме и одобрихме за вас
Най-подробният и актуален гид на добрите места, които не трябва да пропускате в румънската столица
Един час в миланския бар Luce по дизайн на режисьора Уес Андерсън
Докато обикаля Монталчино, Монтепулчано, Сан Джиминяно и други места из хълмистия винен район на Италия, Михаил Ванчев си задава хипотетични въпроси за Галилео Галилей и намира повече от един отговор
Всеки любител на вино, който някога е стъпвал във френска, италианска или пък калифорнийска винарна знае, че лайфстайлът продава. Хиляди трябва да са избите, които кокетират с това забележително средство за маркетинг. Широката дървена маса в градината, рустикалните пейки, покривките на цветя, и най-вече темпото на бавната дегустация в сенките на дърветата или в елегантните салони на избите, правят виното желано. Като че с бутилка от него човек си взима и малко от този блажен живот
Източноевропейските евреи печелят лидерство в политиката, но го губят в кухнята. Едва последните години бележат нова тенденция, според която те може да отвоюват обратно някои от загубените в съперничеството с мизрахи и сефаради територии
Докато любителското готварство се превръща в трайна мода, а професията бързо повишава своя социален статут, в България набират скорост различни форми на обучение. Васил Богданов посети четири от най-известните кулинарни академии, за да потърси разликите, и завърши обиколката като значително по-полиран кулинар и по-щастлив чревоугодник
Ресторант в Питсбърг предлага различно мулти-култи преживяване, сервирайки храна само от държави, с които САЩ е в конфликт
Този текст е не съвсем въздържана ода за френските ваканционни къщи - начин човек не само да обиколи, но и да види и преживее Франция, без да се разори. Да се счита и за открито писмо за премахването на подигравателния израз "Гаранция Франция" от българския език
При зимни температури от -30°С, нарастваща група ентусиасти работи за възраждането на виненото производство в Полша. Струва ли си?
Кои са Flshpackers и къде обитават те? Луксозната версия на Backpackers - хора със студентски бюджети, но с вкус към стила и дизайнерските интериори, получиха име и място в Европа. Тяхната най-голяма крепост, The Student Hotel, вече е институция в Ротердам и Амстердам.
Любимият на парижани от преди столетие спа курорт изглежда готов да разцъфне отново със своите дантелени козирки, издути от вятъра тенти, световъртежни павилиони и сенчести алеи. Остава шик тълпата отново да се появи
Най-близката до София точка на гръцкото Бяло море продължава да крие изненади - от рибената чорба с морска вода какавия и мидите с японска панировка до Димитри, делничен философ по душа, история и наследство
Докато търси изворите на река Арда в Родопите, Васил Богданов попадна на гигантска дървена лъжица, домашна кухня от най-висок клас, на мандрата "Млечен път" в Смилян и на много Тоника СВ
Кръжене из португалския град Виана ду Кащелу в очакване на следващата партида понички - от "правилната" фурна "Натариу"
Бразилия звучи като епично обещание: кухни, придошли от различни континенти, ендемични плодове и зеленчуци, добивани в selva oscura на Амазония, риби и меса от морета, реки, долини и планини. Три седмици, прекарани като с вдигнат харпун в очакване на улова на живота, обаче донасят твърде малко удовлетворение. Интересно невинаги означава вкусно, нито местният произход гарантира качество. В Бразилия добра храна има, но тя не е пропорционална на обещанието. А и идва, когато най-малко я очакваш
Карта на българските изби, които могат да бъдат посетени за дегустации.
Ураганът "Катрина" имаше неочакван прочистващ ефект върху кулинарната сцена в Ню Орлиънс и въпреки че малцина вярваха това да е възможно, днес заведенията в града са много по-добри от преди бедствието
Как двама души от центъра на София отварят къща за гости в Родопите