С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Места

  • Българските отбивки

    Текст: Ани Коджаиванова
    снимки: Бакхус 16 Юли 2015, 00:30

    За петнайсет години идеята за винен туризъм измина целия път от стрехите на мелнишките къщи до футуристичното, готово за полет крило на "Анжелус Естейт". Маршрути като тези през Напа Валей още няма, но виното все повече започва да интригува ценителите с мястото и хората, които го създават

    Share Tweet Pin it Share
  • Ово е стандарт

    Васил Щерев
    снимки: Shutterstock 06 Юли 2015, 15:22

    Няколко места в Белград, които лично проверихме и одобрихме за вас

    Share Tweet Pin it Share
  • Всички сме за Букурещ

    Мартина Ганчева
    снимки: Shutterstock 25 Юни 2015, 12:41

    Най-подробният и актуален гид на добрите места, които не трябва да пропускате в румънската столица

    Share Tweet Pin it Share
  • Обяд в бар "Носталгия"

    Марина Караконова
    снимки: Bar Luce 19 Юни 2015, 12:07

    Един час в миланския бар Luce по дизайн на режисьора Уес Андерсън

    Share Tweet Pin it Share
  • Тоскански винопис

    Михаил Ванчев снимки: Михаил Ванчев, Албена Шкодрова
    23 Юни 2014, 22:42

    Докато обикаля Монталчино, Монтепулчано, Сан Джиминяно и други места из хълмистия винен район на Италия, Михаил Ванчев си задава хипотетични въпроси за Галилео Галилей и намира повече от един отговор

    Share Tweet Pin it Share
  • Левовете в Славянци

    Росица Илиева
    снимки: Драгомир Ушев 23 Юни 2014, 22:05

    Всеки любител на вино, който някога е стъпвал във френска, италианска или пък калифорнийска винарна знае, че лайфстайлът продава. Хиляди трябва да са избите, които кокетират с това забележително средство за маркетинг. Широката дървена маса в градината, рустикалните пейки, покривките на цветя, и най-вече темпото на бавната дегустация в сенките на дърветата или в елегантните салони на избите, правят виното желано. Като че с бутилка от него човек си взима и малко от този блажен живот

    Share Tweet Pin it Share
  • Северът срещу юга в израелска кухня

    Младен Петров, Тел Авив
    снимки: Бени Шарони 22 Юни 2014, 01:28

    Източноевропейските евреи печелят лидерство в политиката, но го губят в кухнята. Едва последните години бележат нова тенденция, според която те може да отвоюват обратно някои от загубените в съперничеството с мизрахи и сефаради територии

    Share Tweet Pin it Share
  • Кулинарните академии

    Текст: Васил Богданов Снимки: Васил Богданов и Amuse Bouche
    снимки: Бакхус 21 Юни 2014, 21:56

    Докато любителското готварство се превръща в трайна мода, а професията бързо повишава своя социален статут, в България набират скорост различни форми на обучение. Васил Богданов посети четири от най-известните кулинарни академии, за да потърси разликите, и завърши обиколката като значително по-полиран кулинар и по-щастлив чревоугодник

    Share Tweet Pin it Share
  • Конфликтна кухня

    Бакхус
    13 Февруари 2014, 16:29

    Ресторант в Питсбърг предлага различно мулти-култи преживяване, сервирайки храна само от държави, с които САЩ е в конфликт

    Share Tweet Pin it Share
  • Французи за седмица-две

    Албена Шкодрова
    20 Ноември 2013, 21:28

    Този текст е не съвсем въздържана ода за френските ваканционни къщи - начин човек не само да обиколи, но и да види и преживее Франция, без да се разори. Да се счита и за открито писмо за премахването на подигравателния израз "Гаранция Франция" от българския език

    Share Tweet Pin it Share
  • Приключенците

    Младен Петров
    снимки: архив 20 Ноември 2013, 20:58

    При зимни температури от -30°С, нарастваща група ентусиасти работи за възраждането на виненото производство в Полша. Струва ли си?

    Share Tweet Pin it Share
  • Хостел Deluxe

    Албена Шкодрова
    14 Ноември 2013, 14:06

    Кои са Flshpackers и къде обитават те? Луксозната версия на Backpackers - хора със студентски бюджети, но с вкус към стила и дизайнерските интериори, получиха име и място в Европа. Тяхната най-голяма крепост, The Student Hotel, вече е институция в Ротердам и Амстердам.

    Share Tweet Pin it Share
  • VICHYсоаз

    Албена Шкодрова
    30 Октомври 2013, 12:55

    Любимият на парижани от преди столетие спа курорт изглежда готов да разцъфне отново със своите дантелени козирки, издути от вятъра тенти, световъртежни павилиони и сенчести алеи. Остава шик тълпата отново да се появи

    Share Tweet Pin it Share
  • Олимпиада по Аристотел

    Албена Шкодрова
    28 Октомври 2013, 13:30

    Най-близката до София точка на гръцкото Бяло море продължава да крие изненади - от рибената чорба с морска вода какавия и мидите с японска панировка до Димитри, делничен философ по душа, история и наследство

    Share Tweet Pin it Share
  • Гурме на границата

    Васил Богданов
    26 Октомври 2013, 13:15

    Докато търси изворите на река Арда в Родопите, Васил Богданов попадна на гигантска дървена лъжица, домашна кухня от най-висок клас, на мандрата "Млечен път" в Смилян и на много Тоника СВ

    Share Tweet Pin it Share
  • Важните неща са кръгли

    Нева Мичева
    23 Октомври 2013, 13:07

    Кръжене из португалския град Виана ду Кащелу в очакване на следващата партида понички - от "правилната" фурна "Натариу"

    Share Tweet Pin it Share
  • Диво умами

    Албена Шкодрова
    20 Май 2013, 23:54

    Бразилия звучи като епично обещание: кухни, придошли от различни континенти, ендемични плодове и зеленчуци, добивани в selva oscura на Амазония, риби и меса от морета, реки, долини и планини. Три седмици, прекарани като с вдигнат харпун в очакване на улова на живота, обаче донасят твърде малко удовлетворение. Интересно невинаги означава вкусно, нито местният произход гарантира качество. В Бразилия добра храна има, но тя не е пропорционална на обещанието. А и идва, когато най-малко я очакваш

    Share Tweet Pin it Share
  • Винени адреси из България

    Бакхус
    снимки: сп. Бакхус 20 Май 2013, 14:29

    Карта на българските изби, които могат да бъдат посетени за дегустации.

    Share Tweet Pin it Share
  • По скалата на гъмбото

    Ваня Ефтимова
    20 Май 2013, 14:04

    Ураганът "Катрина" имаше неочакван прочистващ ефект върху кулинарната сцена в Ню Орлиънс и въпреки че малцина вярваха това да е възможно, днес заведенията в града са много по-добри от преди бедствието

    Share Tweet Pin it Share
  • Орехови хора

    Васил Богданов
    20 Май 2013, 12:56

    Как двама души от центъра на София отварят къща за гости в Родопите

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »