Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Да се пие бира вече е модерно. Но не заради световното по футбол, нито пък заради топлото време или още по-малко заради цитрусовата вълна, превзела рафтовете това лято. Става въпрос за микропивоварните и занаятчийските бири, които леко и неусетно навлязоха и се установиха трайно на пазара. Тяхната концепция допадна мигновено на младата и модерна тълпа, която обича да излиза и да се забавлява, но не по шеметния и разгулен начин, съпътствал студентските години. Това се случи, защото дългогодишната любов към масовите марки започна да се изтърква. Продуктите на малките пивоварни пък се радват на добър успех заради връзката им с местното производство и гаранцията, която дават, че напитките са свежи, а не произведени преди седмици и пътували стотици километри
За хората, за които не е важно колко, а какво пият, от началото на годината в София съществува бар, където могат да открият удоволствието в чиста форма. Белгийските бири си имат дом, благодарение на Антония и Любомир Чонос
Някога някъде някой бе написал, че закуската е наградата, която трябва да получи заради това, че е станал толкова рано. Според Кристина Николова израелската закуска е голямата награда - златен медал, поднесен с фанфари, и изобщо всичко прекрасно на едно място и затова трябва да бъде опитана от всеки, който зачита закуската като хранене. Поне веднъж. Пригответе се да пропуснете обяда
Това е един здравословен материал, в който преминахме отвъд границата между по правило здравословното вегетарианство и често охулваното месоядство, за да потърсим оптималния начин на хранене и за тези, които обичат да хапват месо. Защото здравословното хранене има много измерения и е различно за всеки човек. Вегетарианската и веганската кухня са отдавна доказани и сигурни начини за достигане дълголетието на индийските йоги. Но имат ли шанс и хората, които се откриват като по-скоро хищници? Можем ли да се храним здравословно, без да ставаме вегетарианци?
Надникване в кухнята на един от най-уважаваните готвачи в света през един от най-престижните европейски кинофестивали
Последната вечеря е забележителна по задание - освен ако не очаква да бъде посрещнат с банкет в отвъдното, човек нe се надява някога да яде нещо по-добро. Въпреки това надвисналият финал често вдъхновява халюциногенни хранителни оргии. От край време, и все повече
13 ресторанта в 4 града, с 18 различни менюта - в сутрешен, обеден или вечерен вариант, придружени от 24 български и италиански вина на 4 наши изби и 1 вносител, 7 дни поред - така изглеждаше първата "Седмица на ресторантите", организирана от "Бакхус".
Седемте смъртни гряха като седем блюда - може и да не подозирате, но празничното меню лесно може да се превърне в едно голямо прегрешение
Отчаяните усилия на Дядовците Коледа и Мраз да подменят човешкия сексапил с хранителен: феноменът food porn през декември, у нас и по света
Рибата има седем качества и губи по едно от тях на час. Пуйката лесно унива. Но и двете служат като повод за размисъл
Зловещо място за алтернативно изтезание или "вкусен, евтин и домашен" ресторант от миналото, поколенията от 40-те до 70-те пазят неизгладими спомени от местата за бърз обяд по време на соца
Дори когато имаш само половин час между важна среща и решаващ разговор, когато си притиснат в сандвича между трудна сутрин и напрегнат следобед, да обядваш вкусно, спокойно и със стил е основно човешко право. Седем души разказват за седем места в София, където го упражняват
Лошото момиче, което готви вкусно, e любимият капан на всеки мъж
"Зеленчуците са интересни, но някак им липсва насока, когато не са придружени от хубав къс месо."
Да готвиш, или да мразиш – това е въпросът
Извитият кравай на Средновековието, сиропено-сладката диря на османските столетия, виенският привкус на следосвободителните години, металните тави с тригуни на соца.... Последните години обаче сякаш все още чакат своя характерен десерт
Университетът на Slow Food в Поленцо оформя нова гилдия – от "декатлонисти" в науката за яденето и храната
"Черешката на тортата" осъществи мечтата на феновете да седнат на масата на своя идол. Ако не буквално, поне виртуално
България може да не е на три морета, но поне столицата й има достъп до рибите в тях
Кои са най-ярките герои на съвременните гурме фантазии и ресторантьорски бизнес и кое ги прави такива