Марто, Анатоли и Венци са трима приятели от Варна, които решават да оставят екселските таблици и офисната работа, за да се върнат към корените си. Те се насочват към най-североизточната част на Балкана, между полупланинските села Цонево и Сава. Там те основават своята идея - "Вино и Мезе".
Основната философия на "Вино и Мезе" е да преработват своите продукти и да използват колкото се може повече от производството си, започвайки от гроздето и стигайки до месото. "Ние сме на мисия да свържем отново храната с природата, да се върнем към корените си, когато нашите предшественици са отглеждали стадата си на чист въздух," споделят те.
Лозето им е засадено през 2015 година, вдъхновени от тосканските винари. Това, което започва като романтична идея, скоро се превръща в сериозен бизнес.
Магазините на "Вино и Мезе", в които откриваме месните им деликатеси предлагат качество и вкус, с използването на стари рецепти, ароматни подправки и 100% натурални съставки, продуктите им са лишени от консерванти, подобрители, оцветители и други вредни за здравето вещества.
С радост съобщаваме, че ще може да вкусите и да закупите от мезетата на "Вино и Мезе" на нашия Trapeza Fest. Очакваме ви на 29 и 30 юни в Топлоцентрала!