С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Рецепта: Хрупкави кюфтенца пържени с въздух

София Йотова
30 Октомври 2017, 15:45
Share Tweet Pin it Share


Свински кюфтенца с овесени ядки и тиквички
Продукти:

  • 500 гр. свинска кайма
    500 гр. тиквички
    250 гр. овесени ядки
    5 с.л. семена чиa
    50 мл. водa
    Чубрица
    Червен пипер
    Риган
    Сол на вкус

Приготвяне:
Настържете тиквичката.
На ръка или с помощта на кухненски робот или миксер разбъркайте всички продукти до пълно хомогенизиране.
Оформете кюфтенца с диаметър около 5-6 с.м.
Подредете кюфтенцата в кошницата на вашия Philips Airfryer или ако нямате този уред - във фурната, предварително загрята на 160 градуса с вентилатор до получаване на хрупкава коричка, което е около 20 - 25 минути в зависимост от размера на кюфтенцата.

*Поставете хартия за печене или огнеупорна тавичка на дъното на кошницата, за да избегнете залепване на кюфтенцата по дъното и стените на кошницата.

Включете Philips Airfryer да загрява на 200 градуса и настройте таймера на 12 минути.
Проверете кюфтенцата на 6тата минута и при нужда ги обърнете внимателно (внимавайте да не се изгорите).
След приключване на настроените за печене минути извадете внимателно кошницата и отстранете кюфтенцата от нея с помощта на огнеопорна шпатула.
Поднесете кюфтенцата с гарнитура по желание.

* София Йотова е кулинарна блогърка със специално отношение към здравословното хранене.

    Share Tweet Pin it Share
    1 Коментар
    • Profile preview
      Lelja Agatha
      17, 06, 01 Ноември 2017, 17:06

      Пише се огнеУпорен
      Официален правописен речник на българския език. С., БАН, Просвета, 2012, с. 431

      ! Оценка
          +4

    Реклама »