Свински кюфтенца с овесени ядки и тиквички
Продукти:
- 500 гр. свинска кайма
500 гр. тиквички
250 гр. овесени ядки
5 с.л. семена чиa
50 мл. водa
Чубрица
Червен пипер
Риган
Сол на вкус
Приготвяне:
Настържете тиквичката.
На ръка или с помощта на кухненски робот или миксер разбъркайте всички продукти до пълно хомогенизиране.
Оформете кюфтенца с диаметър около 5-6 с.м.
Подредете кюфтенцата в кошницата на вашия Philips Airfryer или ако нямате този уред - във фурната, предварително загрята на 160 градуса с вентилатор до получаване на хрупкава коричка, което е около 20 - 25 минути в зависимост от размера на кюфтенцата.
*Поставете хартия за печене или огнеупорна тавичка на дъното на кошницата, за да избегнете залепване на кюфтенцата по дъното и стените на кошницата.
Включете Philips Airfryer да загрява на 200 градуса и настройте таймера на 12 минути.
Проверете кюфтенцата на 6тата минута и при нужда ги обърнете внимателно (внимавайте да не се изгорите).
След приключване на настроените за печене минути извадете внимателно кошницата и отстранете кюфтенцата от нея с помощта на огнеопорна шпатула.
Поднесете кюфтенцата с гарнитура по желание.
* София Йотова е кулинарна блогърка със специално отношение към здравословното хранене.
17, 06, 01 Ноември 2017, 17:06
Пише се огнеУпорен
Официален правописен речник на българския език. С., БАН, Просвета, 2012, с. 431
+4