Продукти: |
за основата
100 гр меко масло
4 яйца
50 мл dmBio кленов сироп
100 гр dmBio бадеми
2 с.л. dmBio пшенично брашно
щипка сол
1 ч.л. бакпулвер
за крема
300 мл dmBio алпийско мляко
1 пак. dmBio wанилова захар
¼ ч.л. dmBio лимонови кори
2 жълтъка
60 гр dmBio кафява захар
50 мл dmBio кленов сироп
2 ч.л. dmBio пшенично брашно
за сервиране
dmBio бадеми
ягоди
сушен розов цвят
dmBio конфитюр с малинa и алое
dmBio млечен шоколад
Стъпки на приготвяне: |
1. Извадете всички продукти поне 2 часа предварително, за да изравнят температурата си
2. Включете фурната да се загрява на 180˚C
3. Поставете бадемите за основата в кухненски робот и смелете до фино брашно
4. В голяма купа разбийте маслото и кленовия сироп до пухкав крем
5. Прибавете яйцата, едно по едно, като разбивате с миксер след всяко
6. Добавете смлените бадеми, брашното, солта и бакпулвера и разбийте до хомогенизиране
7. Прехвърлете сместа в добре намаслена правоъгълна форма и печете 30 минути
8. През това време пригответе крема като поставите млякото, ваниловата захар и лимоновите корички с малка касерола и оставете да заври, след което охладете леко
9. В купа разбийте жълтъците, захарта и кленовия сироп докато изсветлеят
10. Добавете брашното и разбийте отново с миксер
11. Докато разбърквате с миксера, добавете на тънка струя половината от горещото мляко
12. След това върнете сместа обратно в млякото отново на тънка струя при непрестанно бъркане
13. Варете крема на умерен котлон около 5-6 минути, като разбърквате непрекъснато
14. След като се сгъсти, оставете да се охлади
15. За сервиране поставете 2 с.л. от крема в десертна чиния
16. Разпределете от малиновия конфитюр в средата
17. Отгоре поставете резени от основата
18. Украсете с парченца нарязан шоколад и бадеми, сушен розов цвят и резени пресни ягоди
***
Рецептата е разработена от Михаела Белорешка - хранителен терапевт и психолог и създател на блога www.goodnaturedfood.org>
13, 58, 14 Април 2017, 13:58
Изглежда страхотен. Ще пробвам тук-там с подходящи заместители.
-1