Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Анна Ташкова, "Вила Хисар" и "Вила Любимец" направи възможна българската сира.
Най-известният "летящ уайнмейкър", най-прочутият винен консултант, неуморен винар, човекът, създал най-много вина, оценени със 100 точки - това са епитетите, които човек най-често може да чуе, като стане дума за французина Мишел Ролан.
Един ресторант не би бил това, което е без шеф-готвача. Именно той вдъхва живот на всяка кухня, а кухнята е душата на ресторанта. Човекът, който стои зад успеха на Gourmet Club Classic, носителя на наградата "Ресторант на годината Бакхус - Chivas Regal" за 2007 г. се казва Димо Димов.
Открит неотдавна, шокиращо луксозният Терминал 5 на лондонското летище "Хийтроу" прикова вниманието към нова тенденция - възвръщане към пътуването като луксозно преживяване сред авиокомпаниите на Западното полукълбо.
Какво правите, ако сервитьорът не ви връща дължимото ресто?
Актьорството е неразделна част от живота му. Но има и други занимания. Обича да готви всякаква кухня и обожава да измисля коктейли. В няколко столични заведения авторските му коктейли са част от менюто.
Ако трябваше да представяме в някаква йерархия най-големите от испанската висша кулинария, то Педро Субихана щеше да бъде един от първите. На върха е вече над три десетилетия.
На 15 юни една от най-големите ни кетеринг компании става на 15 години. На тази дата през 1993 г. Славина и Веселин Чолакови, които са брат и сестра, организирали първото събитие - както казват и двамата "като на шега".
Всички страни на живота ни и цялата му пъстрота от детайли в него вълнуват писателя Алек Попов. Който е чел есетата му, разказите и романите "Мисия Лондон" и "Черната кутия", ще се съгласи може би, че ироничните му писания са като електрокардиограма за състоянието на обществото ни. Той е модерен и еклектичен, същевременно задълбочен и разтърсващ.