Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
От "Винария 2011" Бойка Стоева от "Винпром Русе" си тръгна с наградата "Енолог на годината" за най-обективни оценки
Една жена, за която зеленчуците са персонажи, а храната е лесен вход към света, незабавно успокоение, дреха на енергията на човека, който я приготвя
Ако не можех да пия вино, животът ми би бил истинско бедствие, казва един от собствениците на новозеландската Babich. Все едно да произвеждаш Ferrari и никога да не можеш да подкараш едно от тях
Теодор Попов, регионален директор за Източна Европа и Скандинавия на американския винен гигант Gallo, се колебае дали е по-добре да бъде описан като "гастроном с космополитни наклонности", или като "космополит, завладян от гастрономически слабости". Хубавото вино за него е синоним за кариера, но пък и кариерата – на хубаво вино, а добрата храна идва като допълнение, за да даде познатата класика: професионален бонвиван екстра качество
Коста Канариев, бивш мореплавател и един от малкото българи пренасяли Олимпийския огън, - днес завладява територии за българското вино. Управлява търговията на две големи български изби и има много аргументи защо не е толкова лошо да си "голям" във времето на "малките"
Безплатен обяд не само има, но и той може да бъде много приятен, сочи опитът на един французин – изпълнителния директор ра Accor Services в България
Един уважаващ себе си дъблинчанин, посланикът на Ирландия празнува Блумсдей, в която и точка на света да го завари 16 юни. От няколко години това става в България
"Вечерята е малка пиеса. Стаята, покривката, приборите са част от декора. Главните действащи лица са хората около масата и храната."
Човек никога не знае кога ще свърши вечерята, казва бившият министър на образованието, в момента обитател на адвокатска кантора в духа на Моби Дик.
Животът на един мъж от Шираз, поделен между черно-бялата фотография и ярките аромати на персийската кухня
Храната и джазът си приличат. И двете могат да бъдат трудно смилаеми, но влезеш ли в техните вселени, няма връщане назад, казва водещата на "Следобедни импровизации" по Джаз FM
Пораснало дете на някогашни хипита, канадската журналистка донесе в България здравословното хранене и своя дял от концепцията на софийския ресторант CRU
Мачът между Стария и Новия винени светове е с постоянно удължаване на времето и биене на дузпи, казва сомелиер N1 на Великобритания
Един така дискретен французин, който с лекота изтрива границите и придава ново измерение на традициите на добрата френска кухня, като ги яправи еднакво достъпни за арабски шейхове и за провинциални домакини. Всъщност какво означава "традициите на добрата френска кухня"? Дори за това кога се сервира салатата има повече от едно мнение, обяснява той.
"Като бях малък си представях, че светът е едно голямо лозе...", казва най-известният френски технолог, работил върху български вина.
Кубинец, който никога не е стъпвал в Куба, но сякаш винаги е живял там - фамилното име на Енрике Комас Бакарди, наследник на един от най-популярните брандове ром в света, обяснява парадоксите в живота му.
Какво може да накара човек да се откаже от приключението "мироопазваща мисия на ООН в Израел и Ливан"? Блажен живот в "Домейн Отт". Лета, които минават с чаша блан дьо блан в ръка, между плажовете на Кан, Сен Тропе и имението на избата на брега на морето Кло Мирей. Есени из лозята на Прованс, спокойни обяди със семейство Отт и в останалото време - кръстосване на планетата, съпроводено от непрестанния шум на издърпвани от бутилките тапи.
Между опитите с малко известни български сортове и вината-икони на Тоскана, Стойчо Стоев пише стихове и мисли за виното като за най-романтичната страна на своя живот
Собственик на две изби - "Телиш" и новопостроената перла в короната на българското винарство "Кастра Рубра", Жайр Агопян е човек с интригуваща и заплетена история. Някак напомня на интензивна подправка - в малки дози приятна, придаваща незабравим вкус.