На 1 и 2 октомври в парк "Военна академия" езерото ще бъде напълнено за първи път от над 20 години... с храна и вино.
Петото издание на Бакхус Fish Fest ще бъде най-пълноводното до момента: с вкусна храна, разнообразни напитки, кулинарни демонстрации, музика на живо. От 11 до 21 ч. в събота и неделя ще очакваме всеки бакхустник-любител на морето и неговите щедри богатства.
За хапване 11 ресторанта, 100 риби и една академия |
От барбекютата на The Holy Smokes BBQ този път ще се носи чуден и нетипичен аромат на прясна риба. Йован каза, че този път иска да покаже майсторството на екипа си в приготвянето както на ребра, така и на риби.
El Gallo Cantina Mexicana ще готвят мексиканско, но по морски, а Тихият кът ще приготвят рибена чорба по специална рецепта и пица с морски дарове. Le Soleil Crepes ще разнообразяват кулинарната картинка със сладки и солени палачинки, а L'Instant ще правят своите легендарни охльови по бургундски.
Hamachi-ni отново са подготвили специално меню: разнообразни видове гьоза, стриди, темпура, рамен и още... La Pastaria Pasta Fresca също ще са там с ръчно правената им и любима на всички паста, а Laffa Street Kitchen ще завиват всякакви вкуснотии в специалния израелски хляб лафа. Tози път ще имаме и два дебютиращи ресторанта - CUBO Рибарски пристигат от Северното Черноморие, за да ни покажат как ядат морската храна във Варна, а пък Fish Chefs, съвсем новият проект на шеф Милен Златев и шеф Светлозар Георгиев, в който те застават рамо до рамо, за да готвят безобразно добре звучащи ястия като сьомга тартар и панирани миди със сладко-кисел сос. При Bageti Bakery пък ще са най-вкусните печива и кейкове.
Разбира се, Fish Fest-ът няма да е това, което е, без МЕТРО, които отново ще блеснат с възможно най-добрия улов от морското дъно, пристигайки с огромен щанд, отрупан с над 100 вида прясна риба, морски дарове и деликатеси, стриди, миди, скариди... и готвачите на
Метро Академия, които на място ще приготвят морски ястия на скара.
За пийване (без)алкохолни и разнообразни |
Mastercard Divino барът категорично винаги е сред най-привличащите внимание участници, не само заради хубавото питие и гурме хапките, а и заради щедрите награди, които измислят всеки път. Като за пето издание на феста голямата награда е подобаваща: уикенд за двама в комплекс Bononia Estate, който нашумя като новия играч на родната сцена на винения туризъм.
Chandon Garden Spritz също ще е там, за да утоляват жаждата за чаша пенливо, а Fun Wine ще ви почерпят с някое нетипично винено съчетание.
Ще има и бира, защото какво е рибата без бирата?
Hills Beer, Cohones,
Ша№5 покриват отлично фронта на българското крафт пиво, а Bierbox се грижат за баварския. Почитателите на високоалкохолните питиета ще могат да си кажат наздраве с Узо 12, китайската сорго напитка Moutai Kweichow и мекия скоч The Singleton.
Безалкохолни напитки няма да липсват - дали ще е студен чай от различни видове и внимателно подбрани билки - Bill Key, или натуралните и свежи напитки Vidas. Кафето ще го познаете по симпатичната ретро каравана на Bianchi, а Philips Water Solutions ще ви предложат газирана вода и ще ви покажат как може да си приготвяте сами вкъщи. Ще има и пробиотични полезности в лицето на Комбуча KING. Световни подправки, събрани на един щанд от Spizing, ферментирали сосове и пасти от изцяло български култури от So Ferments, люти сосове и чушки от
Chilli Hills,
зехтини, оцети, сладка и картофен чипс от Elly's Supreme Taste. Паламуд и чернокоп от
Черноморски улов, със специално разработено за феста меню.
Както се казва - за всекиго по нещо.
Ако големите спортни събития си имат своите талисмани, то дуетът Джейми Макдоналд и
Ния Петрова са това за Бакхус фестовете. Ще слушате тяхната музика в събота, а на следващия ден ще чуете бандата
Leiana, които ще създадат лежерна и топла музикална атмосфера в неделя следобед.
Освен музиката отдадените бакхустници ще чуят поредица от кратки майсторски класове, водени от Мария Жекова, която ще разкаже за лимитирания продукт, създаден от нея и Черноморски улов, които от своя страна ще споделят знания и опит за рибите в Черно море. Антон Васев от So Ferments ще говори за необятните възможности, които крие светът на ферментациите, а от готвачите на МЕТРО Академия ще научим тънкости при почистването на калмари и как да пазаруваме риба според повода и бюджета си. Насръчаваме ви предварителното да закупите онлайн билети с цел избягване на опашки.
Билети ще се продават и в деня на събитието с минимално оскъпяване. EVENTIM:
bit.ly/Билети-Бакхус-Fish-Fest