Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Вечеря на четири ръце с шеф Марко Стабиле и шеф Андре Токев На 30 април Аcqua Panna & S. Pellegrino ще ви представят едно уникално преживяване, което ще съчетае изненадваща комбинация на вкусове и аромати и ще покаже кулинарните постижения на Флоренция и София. Две от звездите на италианската и българската кухня - шеф Марко Стабиле (ресторант Ora d’Aria, една звезда Мишлен) и шеф Андре Токев (ресторант ANDRé) ще се съберат за една вечер, за да сътворят незабравима фюжън вечеря с шестстепенно меню, съчетано с подбрани вина, за всички ценители на гурме културата у нас. Всеки един от тях е приготвил по три рецепти, които да изненадат сетивата ви. Шеф Марко Стабиле е известен със своята експериментаторска кухня, в сърцето на която стои кулинарното наследство на Тоскана. Той залага на нови и непознати техники, с които разчупва традиционните стереотипи на готвене и чрез съчетаването им с качествени локални продукти, създава един уникален новаторски стил на готвене, заради който е признат за един от най-добрите италиански шеф-готвачи. Всички познаваме шеф Андре Токев и неговите успехи. За него готвенето е удоволствие, което обаче изисква строга дисциплина и постоянство. Кухнята му е вдъхновена от българските традиции и ястията му са приготвени със стари традиционни продукти, които показват историята и ценностите на страната ни. Каним ви да се насладите на товa незабравимо кулинарно преживяване на 30 април от 19:30 ч. в уютната атмосфера на ресторант ANDRé. |
|
Меню: ❧ Стартер (шеф Андре Токев): Охлюв в питка Поднесено с чаша Просеко Валдобиадене Екстра Драй Docg - Вила Санди ❧ Салата (шеф Андре Токев): Паниран бял хайвер от шаран, салата от краставици, бисквити от сушени доматени, билкова топеница с лешници , охладен шафранов мус Поднесено с чаша Вино Краги Рейндж Те Муна Совиньон Блан 2017 ❧ Предястие (шеф Марко Стабиле): Яйцето, яйцата, кокошката: ритуалите на тосканската баба Поднесено с чаша Азоло Просеко Супериоре Docg - Вила Санди ❧ Първо основно ястие (шеф Марко Стабиле): Ризото земя и гора: спомен от баща ми Поднесено с чаша Либайо Шардоне Тоскана Руфино 2014 ❧ Второ основно ястие (шеф Марко Стабиле): Панирано говеждо по флорентински с пюре от целина и прах от ягоди Поднесено с чаша Грепоне Мази Брунело Ди Монталчино Docg Руфино 2010 ❧ Десерт (шеф Марко Стабиле): Сладък зехтин Поднесено с чаша Вино Кларендел Бордо Амбър 2012 Кафе гурман (шеф Андре Токев): Сладка хапка от аспержи Тарт татин от тиквички с шоколад Локум от ревен с шамфъстък |