Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Гост-готвачи: Светла Лагадинова и Джиджи от Бакхус Светла Лагадинова е колоритна натура и жена, която не може да пропуснете да забележите. Още през 1991 година, Светла става известна с тортите си, които приготвя за едни от първите добри ресторанти в София. Уменията й на готвач-любител обаче не спират само до сладкия свят. Тя експериментира с разнообразни вкусове, аромати, продукти и рецепти. Една вечер ще ви изненада с индийско, на другия ден с японско, после пък с божествено фоа-гра...и така неусетно ще попаднете в магията на кулинарния й чар. И до днес тя продължава да готви с огромна страст и да събира приятели около масата, с които споделя своето призвание. Ето защо ние от Бакхус нямаме търпение да ви запознаем на следващата ни вечеря. Като нейн помощник-готвач ще се включи и Джиджи Лагадинова, която преди 10 години става част от семейството на Светла. Именно това е и причината Джиджи да се запали по кулинарните преживявания и днес да е главен редактор на списание "Бакхус" и организатор на гурмански събития. Двете са ви приготвили една нестандартна вечеря, вдъхновена от френската кухня, но с много авторски мотиви. Френските шансони са задължителен музикален фон, но с напредването на вечерта, ще повишим градуса с грамофони, ексклузивна селекция от вина, винили и гост-dj. Очакваме ви на 22 февруари от 19:30 часа в уютната атмосфера на демонстрационен ресторант Show How/Томеко. |
|
Меню: Салата: ❧ Салата от три вида ряпа, целина, рукола и нар, овкусена с пармезан, трюфелово олио и френска морска сол Поднесено с чаша бяло вино Delas Frères Viognier Vin de Pays d'Oc 2017 Предястие: ❧ Парфе от пилешки дробчета с порто и бренди, поднесено с конфитюр от лук и хляб от "Братя Хлебари" ❧ Солен тарт с козе сирене и праз Поднесени с чаша бяло вино Hugel Gentil, Alsace 2015 Комплимент за изчистване на вкуса преди основното ястие: ❧ Сорбе от лайм и босилек Основно ястие: ❧ Свинска плешка, задушена с пушени гърди, вино и сини сливи, поднесена с картофи фондан Поднесено с чаша червено вино Andre Lurton Château Bonnet Reserve Rouge, AOC Bordeaux, 2014 Десерт: ❧ Шоколадов мус с портокал и бисквити с лешници, потопени в кафе и тъмен шоколад Поднесено с Hennessy Fine de Cognac |