Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
|
Инструктор Емануел Фиоре, ресторант Cinecittà Osteria Italiana Емануел Фиоре е роден в Милано, Ломбардия през 1990 г. и още от 16 годишен започва да работи като сезонен готвач в различни ресторанти из Италия. Талантът и натрупаните умения му отварят вратите на Ristorante Albereta при световно известния шеф Гуалтиеро Маркези (chef Gualtiero Marchesi). Една година по-късно той вече заема длъжността chef de partie в ресторанта с две звезди Мишлен - Ristorante Cracco, където остава на работа две години. Емануел се премества в България заради възможността да работи като шеф в ресторант Casa di pasta в Пирин Голф и Кънтри Клуб, Банско. Днес той работи като втори шеф в ресторант Cinecittà Osteria Italiana. |
|
Какво ще научите На 23 април ресторант La bottega на ул. Огоста 5 ще отвори своята кухня специално за "Бакхус", където Емануел Фиоре ще научи своите курсисти на тънкостите на италианска кулинария и какво е да приготвяш храна в кухнята на истински ресторант. Емануел ще покаже четири класически италиански рецепти с модерен привкус, част от менюто на ресторанта Cinecittà Osteria Italiana - номиниран за "Ресторант на годината Бакхус, Acqua Panna & San Pellegrino". Ето и уменията, които ще добиете след курса: ✶ Приготвяне на брускети с пъдпъдъчи яйца и обработка на аспержи ✶ Как се прави тесто за паста ✶ Как се приготвят равиоли с какао ✶ Как да сготвите основно с телешко - "Spezzatino al Chianti" ✶ Тънкостите на десертa панна кота ✶ Как правилно да подредите и сервирате всяко ястие |
Punto Rosso е новата софийска обедна гореща точка. Тук се вади pala romana, пица на метър, или просто римска пица.
Преди години Борис Симеонов, собственикът и майстор пицар на Punto Rosso, се среща с гуруто на римската пица - Габриеле Бончи, на изложение в Римини. Следват поредица курсове, които го посвещават в школата му, така че днес да може да опитаме неговата версия на един от най-високите класове пици - тези с тесто от типа "scrocchiarella". Струва си.
Заведението е от типа tavola calda или топла витрина. Консумацията е на бързо, и на крак, но може и да седнете. Има четири вида салати, четири лазани, две пресни пасти. И все пак кралицата в Punto Rosso е пицата.
Ето какъв е режимът тук: мястото отваря в 8.30. Вадят се пицети, банички, ротоло, пица-щрудел. Малко по-късно се явяват пълнените фокачи - с прошуто кото, риба тон или вегетариански. Пикът е между 12 и 14 ч., когато започват да се вадят четирите вида пици и когато е обедната почивка на околните учреждения. Следобед постепенно темпото спада, а в 19 ч. се затваря.
Ако се интересувате, тук може да научите всичко за тестото: кога е в апогея си, за газовата му фаза, за високата хидратация, за пълното разграждане на съставките - решаващото условие, което предотвратява усещането за тежест, за баланса между аромат, структура и зрялост, за газовите джобчета, за силните брашна или дори само любопитни факти като този, че хрупкавото стимулира мозъка повече, отколкото мекото.
Punto Rosso e масово, достъпно, с повече от привлекателни цени, и това точно му е целта и концепцията - вкусът да докосне максимален брой хора. А тъжната софийска street food сцена се сдоби с едно ценно попълнениие.
ул. Веслец 6
8.30 - 19 ч.
събота и неделя - почивни