Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Пролетта е времето, когато започваме да пътуваме по-често и до по-далечни места. Светът става по-гостоприемен и любвеобилен, а ние – по-нетърпеливи за приключения. Затова решихме поредната Седмица на ресторантите на "Бакхус" да бъде на тема "Азия".
Четири столични и два бургаски ресторанта приеха предизвикателството да подготвят изискано кулинарно пътешествие до континента, който понякога чувстваме толкова близък и познат, а друг път ни изглежда безкрайно далечен и нереален.
Срещу билет от около 40 лева имате възможност да посетите Пакистан (пилешко тандури), Корея (кимчи), Индонезия (ципура с манго и ананас), Китай (личи), Япония (суши), Тайланд (супа том ям кунг със скариди и кокосово мляко), Турция (казан диби), Филипините (Сан ривал), Индия (таджар халва) или Иран (оризов пудинг с кардамон). Това са само част от ястията, които можете да опитате в рамките на седем дни, така че сложете в куфара си добрия апетит и се подгответе за дълго, вкусно и уханно пътешествие.
През седмицата от 30 март до 5 април Азия ще бъде на една вилица (пръчица) разстояние.
ОБАДЕТЕ СЕ ДИРЕКТНО НА РЕСТОРАНТА И НАПРАВЕТЕ СВОЯТА РЕЗЕРВАЦИЯ.
Партньорите на събитието са:
Дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino, които отдавна изследват съчетаемостта на своите води с вината, които дегустираме, предоставени от Авенди ООД.
ВИНАТА са предоставени от Винарска Изба "Братя Минкови":
Le Photographe Rheinrielisng 2011
Le Photographe Pinot Noir 2013
Аперитивът е предоставен от Геслин ООД:
ракия Yeni Raki
Дижестивът е предоставен от Авенди ООД:
КОНЯК Hennessy Fine de Cognac
гр. Бургас, пл. Баба Ганка 4
за резервации: 056 / 82 12 21; 0892 693157
http://incanto.bg/
работно време: пон-нед, 10:00ч. – 00:00ч.
Вечеря
Меню, цена 40 лв.
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино Le Photographe Rheinrielisng 2011 и Le Photographe Pinot Noir 2013, 50 мл аперитив Yeni Raki / 30 мл дижестив коняк Hennessy Fine de Cognac, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.
Предястие: Композиция от суши хапки: Нигири тамаго, Маки суши, Ура маки, Чираши суши, Хару.
(преход) Сорбе от лайм и джинджифил
Основно: Филета от риба Камбала и лобстер върху желиран "Юзо" сос в съчетание с "Гьоза".
Десерт: "Драконов нокът" - трио от вкусове на личи,кестени и шам-фъстък, обвити в сфери и декорирани с малини и боровинки.
София, 1172, ж.к. Дианабад, ул. Ловен парк 3
за резервации: +359 885 80 80 92
http://www.magus-experience.bg/
работно време: Понеделник - Неделя 11:00ч. - 23:00ч.
Обедно и Вечерно
Меню, цена 40 лв.
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино Le Photographe Rheinrielisng 2011 и Le Photographe Pinot Noir 2013, 50 мл аперитив Yeni Raki / 30 мл дижестив коняк Hennessy Fine de Cognac, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.
Супа: Тай супа Том Ям Кунг със скариди и кокосово мляко
Основно: Тай зелено къри със свинско, босилек и патладжан, поднесено със басмати ориз
Десерт: Мус от млечен шоколад и черен сусам, юзу кремю с бананови листа, сабле с Мача чай, крем от манго и джинджър.
София, кв.Изток, ул.Атанас Далчев 6
за резервации: 0888414748
www.fpihotels.com
работно време: Понеделник – Неделя, 9:00-24:00 ч
Обяд и Вечеря
Меню, цена 39 лв.
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино Le Photographe Rheinrielisng 2011 и Le Photographe Pinot Noir 2013, 50 мл аперитив Yeni Raki / 30 мл дижестив коняк Hennessy Fine de Cognac, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.
Салата: Традиционна Салата " Раита"
/кисело мляко, домат, лук, краставица и характерни подправки/
Сервира се с Алу Паратха - пита
Основно: Пиле с къри и кашу с гарнитури: лимонов ориз,хари кадду сабзи (тиквички), доматено чътни, лют манго сос.
Комбинация от три десерта: Рава ладду, Таджар халва, Дудх севиан
гр. София, ул. "Проф. Милко Бичев" 1
Телефон за резервации: 0884935857, 029434343
работно време: от Понеделник до Неделя: 12:00 – 22:00 часа
www.facebook.com/Predi10>
Обяд и Вечеря
Меню, цена 39 лв. (на вариант)
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино Le Photographe Rheinrielisng 2011 и Le Photographe Pinot Noir 2013, 50 мл аперитив Yeni Raki / 30 мл дижестив коняк Hennessy Fine de Cognac, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.
Вариант 1:
Салата: Листа с нар, мента и соя
Три мезета:
Хумус от жълта леща със затар
Крем от кисело мляко с патладжан и кардамон
Булгур със сумак и магданоз
Основно: Млечно телешко в сини и червени домати.
Десерт: Дъното на казана
Вариант 2:
Супа: Рибена супа с нахут
Три мезета:
Хумус от жълта леща с нар
Риба и зеленчуци в саламура
Булгур със сумак и магданоз
Основно: Риба в зелен чай
Десерт: Юфка с кайсии и шам фъстък
София 1142, ул. Петър Берон 9 (в района на НДК)
за резервации: 02/421 9068
http://restauranttalents.bg/;
https://www.facebook.com/restauranttalents
работно време: от Понеделник до Събота: 11:00 – 22:00 часа
Вечеря
(от 16:00 до 22:00 ч)
Меню, цена 36 лв.
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино Le Photographe Rheinrielisng 2011 и Le Photographe Pinot Noir 2013, 50 мл аперитив Yeni Raki / 30 мл дижестив коняк Hennessy Fine de Cognac, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.
Супа: Кокосова супа с миди Сен Жак – лимонова трева, джинджифил, масло, кефир, кориандър
Coconut soup with Scallops – lemon grass, ginger, butter, kaffir, coriander
Предястие: Скариди "Тод Мон Пла" с релиш от краставици -зелен боб, чесън, лайм, рибен сос, мента, червени люти чушки и кориандър.
Shrimp Tod Mon Pla with Cucumber Relish – French beans, garlic, lime, fish sauce, mint, red chili peppers, coriander
Основно: Патешко къри, ориз и чатни от ананас – чесън, палмова захар, тамаринд, кокосово мляко, шалот и червено къри.
Duck curry with steamed rice and Pineapple Chutney – garlic, palm sugar, tamarind, coconut milk, shallot, and red curry
Десерт: Санс ривал със сорбе от личи – лешници, масло, яйца.
Sans rival with Lychee sorbet – hazelnuts, butter, eggs
гр. Бургас, Бургас ул.Богориди № 19
резервации: 0885/855 099
работно време: понеделник- неделя: 08:00ч - 23.30ч
Вечеря
Меню, цена 40 лв.
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино Le Photographe Rheinrielisng 2011 и Le Photographe Pinot Noir 2013, 50 мл аперитив Yeni Raki / 30 мл дижестив коняк Hennessy Fine de Cognac и дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.
Салата: Кимчи от ряпа, зеле и солени скариди (Корея)
Предястие: Къри от ципура с манго и ананас (Индонезия)
Основно: Пилешко тандури с краставици и ментов Райта сос (Пакистан)
Десерт: Оризов пудинг с кардамом и шам фъстък със сладолед от шафран и кисело мляко (Иран)