Събитие
Директно от Фермата
Бакхус
04 Февруари 2014, 17:29, 5611 прочитания
Филип Харманджиев и списание "Бакхус" ви представят застрашените от изчезване истински вкусове: хляб с квас, свинско и говеждо от животни, отгледани по пасищата на Южна България, пълномаслено кисело мляко от Българско родопско говедо – в меню, изградено върху продукти от неговия Чифлик Ливади.
|
МЕНЮ
Хляб от спелта с див квас
Спелтата е чисто отгледана на вулканични почви в село Дрангово
Супа Куркудена чорба
От кисело зеле, плешка от пасищно прасе, зелев сок, ориз* /сервира се с отлежала гроздова ракия Дамяна/
Предястие Телешки тартар с Chivas
С месо от пасищно теле /сервира се с Уникато Мелник § Руен 2010 /
Основно Свински бузи* на бавен огън с пюре от целина*,
Със сос от винени утайки и Вержу (сок от зелено грозде)
/сервира се с Редарк Каберне совиньон § Рубин § Руен 2008/
Десерт Пълномаслено кисело мляко със сладко от зелени смокини*
Млякото е от Българско родопско говедо /сервира се с уиски "Chivas Regal" 12/
*не е продукт от Чифлик Ливади
Цена: 60 лв.
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино, 50 мл. дижестив "Chivas Regal" 12 г. / аперитив отлежала гроздова ракия Дамяна, по 500 мл. дегустационни води Acqua Panna&S. Pellegrino. |
|
Кой готви?
Филип Харманджиев е човекът, който през последните години успешно преобръща представата на българите за селото, и тази на европейците – за българското вино. Съосновател на в. "Капитал" и на списание "Бакхус", той преди няколко години реши да остави окончателно медиите, за да съсредоточи перфекционизма си върху избата си "Дамяница" и върху Чифлик Ливади.
В тази ферма той отглежда по устойчив начин бройлери, прасета, крави – в условия и при диета, почти идентични с естествените.
Генномодифицираните фуражи, антибиотиците, хормоните, канибалните храни са забранени в Чифлик Ливади, където животните пасат трева, дишат чист въздух и се пекат на слънце. Последовател на прогресивния американски фермер Джоел Салатин, Филип Харманджиев следва и доразвива неговите идеи за устойчиво стопанство със затворен цикъл.
Затова продуктите, които Чифлик Ливади произвежда, имат вкусовете и качеството на прединдустриалните продукти – онези, които през последните 35 години българската хранителна индустрия изгуби.
Що се отнася до готварските практики на Филип Харманджиев – те са като всичко друго при него: с визия, вкус и характер. |
За повече информация:
тел.: 02/ 4615 464
[email protected]Събитието се осъществява с любезното съдействие и подкрепа на демонстрационен ресторант ShowHow/ Томеко.
Партньори на събитието са Chivas Regal, изба Дамяница, дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino.