Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Седмица на ресторантите на БАКХУС е инициатива, която цели да популяризира и разшири гурме и винената култура в България. Третото издание на събитието за 2013 г., "Авторска кухня", ще представи ресторанти, които са попадали в прегледа на новите ресторанти и са привлекли вниманието на екипа на списанието със своя индивидуален стил в създаването и усъвършенстването на отделните ястия в своето меню, благодарение на опита и професионализма на своя главен готвач. Някои от ресторантите, които ще се включат в тази седмица са в "Топ 50 на ресторантите на Бакхус" през годината.
Всеки от ресторантите е подготвил свое авторско меню (обедно и/или вечерно), което може да опитате в съчетание с напитките на специална цена за куверт.
Ще имате възможността да се насладите на четири степенни менюта, тип дегустационни, в които главният готвач е вложил своята авторска интерпретация.
Препоръчително е да направите предварителна резервация, като се свържете директно с ресторанта на посочените от него телефони за контакт.
Моля, запознайте се със с избите и вносителите на напитки, които участват в инициативата.
гр.София, 1000
ул. "Будапеща" 2-4
за резервации: 0889661001
http://www.arenadiserdica.com
Вечерно меню
от понеделник до събота
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино, 50 мл аперитив/ диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino
Салата
Салата ‘Цезар’ с пилешко филе, бекон и хайвер.
Предястие
Терин от гъши дроб с манго и редукция от нар.
Миди ‘Сен жак’ със зеленчуци и Тайландски Песто Сос
Основно
Френско ‘Царевично пиле, бадемово ризото и крем от кайсии
Десерт
Желе от кафе и шоколад с ананас, кокос и чийз крем
Цена 50 лв.
Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac
София 1000
ул. Шишман 12, ет.2
За резервации: +359 882249740
Вечерно меню
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино, 50 мл аперитив/ диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino
~ Amuse Bouche ~
Домашна "пастърма" от сьомга, маринована с фенел,
грейпфрут и узо, домашно хлебче с билки
/сервира се с 50 мл. Аперитив Узо Адоло/
Салата
Салата от листа и билки, с лешници, винегрет с мед и акаи бери.
/серввира се с 125 мл. вино - Next20YearsШардоне х Совиньон блан 2011/
Предястие
Рибен крокет с тайландски аромати, кокосово мляко,
краставица, пресен кориандър, фъстъци и пикантен сос червено къри
/сервира се с 125 мл. вино - Next20YearsРозе Гренаш&Мурведър 2011/
Основно
Патешко конфи, печено червено цвекло, карамелизирани
орехови трохи, сос със синьо сирене, шери винегрет
или
Крокет от червено цвекло със зимни аромати,
цветни сезонни зеленчуци и сос от орехи
/сервира се с 125 мл. вино Next20YearsТемпранийо 2011/
Десерт
Тиквен чийзкейк, карамел с тиквени семки и сос с Хенеси
/сервира се с 30 мл. дижестив коняк Хенеси/
Цена 38,70 лв.
София 1700, Студентски град
ул. Йордан Йосифов 1А
Ресторант Зест
За резервации:+359 2/445 80 30
Обедно/Вечерно меню
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино, 50 мл аперитив/ диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino
Супа
Гласе от краставици с червен хайвер и целина
Топло предястиe
Печен гъши дроб с порто и балсамов оцет, сервиран с карамализирани праскови
Основно ястие
Морска симфония от филе от лаврак, сьомга и кралска скарида в сос от екзотични поправки върху канапе от тиквички и целина
Следястие
Селекция от сирена с плодове, ядки и балсамово-меден дресинг.
Десерт
Комбинация от чийзкейк, бананова панакота и "Шварцвалд" петифура с вишни
Цена 65,00 лв.
гр. София, 1113
ул."Николай Хайтов" 3 А
за резервации: 0884700269
http://www.este-restaurant.com/index.php/bg/
Вечерно меню
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино, 50 мл аперитив/ диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino
Салата
Новозеландско агнешко карпачио, домашно опушено с билки с авокадо и артишок
~~~
Предястие
Миди Сен Жак с мус от сепия, пюре от домашно опушен праз лук, равиола с трюфел и сос от лешник
Сорбе
~~~
Основно
Печени патешки гърди с емулсия от кашу, задушен див ориз, полента с фенел, цвекло, ряпа, пяна от жасминов чай и цитрусов сос
или
Джон дори филе с коричка от печени билки, ризото от соя с ньоки от сепия, яйчен крем, хрупкав хамон и пяна от диви гъби
~~~
Десерт
Есте " Тирамису ‘’
/Маскарпоне крем с хрупкав шоколадов чипс и марсала гел/
~~~
Цена: 116.00 лв
гр. София, Асен Златаров 24
Телефон за резервации: +359 2 8 430364;
http://linstant.bg/
Обедно/Вечерно меню
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино, 50 мл аперитив/ диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino
Гъши дроб терин и крем брюле от Гъши дроб, круша с аромат на вино карамел
Terrine de foie gras de canard et crème brulée au foie gras, poire pochée et caramel au vin rouge
---
Риба Свети Петер, рататуй, конкасе от домати и кориандер сос
Filet de Saint Pierre, ratatouille, concassé de tomates, sauce à la coriandre
---
Патешко магре, козе сирене и картофи гато, сос от червени боровинки
Magret de canard poêlé, gâteau de pommes de terre au fromage de chèvre, sauce groseille
---
Лемонов торт с целувка
Tarte au citron meringuée
Цена 49 лв.
ул. Христо Белчев, 32
за резервации: 02/9507954, 0885670464
[email protected]
Обедно/Вечерно меню
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино, 50 мл аперитив/ диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino
За добре дошли:
Импепата Том Юм
/Супа от вонголе, кокосово мляко и къри/
Предястие
Севиче
/Салата от морски дявол и октопод с пикантен лимонов дресинг./
Паста
Тортели D&G /Черни тортели с крем от карфиол и карамелизиран праз./
Основно ястие
Total Duck
/Сотирано патешко магре с терина от фоа-гра и фурми, крем дзабайоне от патешки яйца и Пармиджано Реджано./
Десерт
Темпераменто
/Торта Тенерина с шоколадов сладолед и паяжина от натурален шоколад със Сечуански пипер./
Цена: 65 лв.
гр. Пловдив,ул. Хан Кубрат 1
за резервации: 0884/999799
facebook/salt&pepper
Обедно/Вечерно меню
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино, 50 мл аперитив/ диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino
Салата
Тартар от кълцано телешко месо,поднесен с рукола,пармезан и пъдпъдъче яйце.
Предястие
Филенца от гъши дроб с зелена смокиня.
Основно
Телешки медальони с маслини,сушени домати,синьо сирене и синя слива с прошуто.
Десерт
Шоколадови вариации с шампанско и круша.
Цена: 45 лв.
гр. София 1000,
ул. Московска 15
За резервации: 02 932 7595, 0878 167080
http://moskovska15.com
Вечерно меню
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино, 50 мл аперитив/ диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino
Салата
Туршия с анасон
~~~
Предястие
Терин от свинско месо със сини сливи и еспуа от дижонска горчица
~~~
Основно
Филе от лаврак върху канапе от леща и сос от червено цвекло
или
Бутчета от пъдпъдъци върху канапе от диви гъби и шафранов ориз.
~~~
Десерт
Маскарпоне мус в шоколадов ринг
~~~
Цена 45 лв.
Boutique Hotel Les Fleurs
гр. София, 1000
бул. Витоша 21
Телефон за резервации: 0886 453 927
Вечерно меню
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино, 50 мл аперитив/ диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino/
Предястие
Гуакамоле, поднесено в тестена кошничка, гарнирано с билкови гризини и маслини.
Тартар от риба тон, поднесен с лавандулово масло и домашно приготвен хляб със сушени домати.
Основно
Карамелизирана сьомга с дракон сос и темаки фюжън, поднесени с унаги кабаяки сос.
Десерт
Браунис, гарниран с шоколадов мус и свежи ягоди.
Цена 42 лв.
Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac