С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Храна

  • Сладка ОРИЕНТация

    Нева Мичева
    снимки: shutterstock 22 Март 2010, 11:49

    Не е ли красиво: да се "ориентираш" означава да намериш себе си в пейзажа, а думата идва от латинския глагол за "раждам се". Осъзнаваме положението си спрямо изтока – мястото, където се ражда слънцето...

    Share Tweet Pin it Share
  • Името ми е черен

    Албена Шкодрова
    19 Март 2010, 15:18

    Спирка за всички подправки по Пътя на коприната, Египетският пазар на Истанбул три столетия е утъпкван от атлазените чехли на доставчици и босите крака на носачи за императорския двор. Днес възкресяването на дворцовата кухня може да възвърне славата му

    Share Tweet Pin it Share
  • Бакхус връчи наградите Ресторант на годината 2010

    "Бакхус"
    снимки: Ивайло Добрев 11 Март 2010, 01:58

    «Акант Руж» е Ресторант на годината, Валери Нешов е отличен за авторска кухня, «Мусала Палас» - за селекция на напитките. Ego спечели наградата за дебют, а Leo's — за вкусно място и ресторант на читателите

    Share Tweet Pin it Share
  • Haute cuisine Thai Style

    Албена Шкодрова
    19 Февруари 2010, 10:26

    Полирана от модерните готварски техники, една от най-пищните азиатски кухни засия с благородния блясък на старо сребро

    Share Tweet Pin it Share
  • Ресторант Еврокитай

    Албена Шкодрова
    19 Февруари 2010, 10:22

    Китайската кухня в Европа е аналог на американския текс-мекс: в Китай не са и чували за някои от рецептите, готвени на Стария континент

    Share Tweet Pin it Share
  • В настроение за китайски ресторант

    Елица Ангелова
    снимки: Яне Голев 19 Февруари 2010, 10:20

    Петте най-популярни ресторанта в София имат малко общо със своите аналози в Гуанджоу или Хонконг, с естетиката на Кар Уай Уонг, пък и с гурме културата изобщо. Те са проста производна на китайската кухня на Европа

    Share Tweet Pin it Share
  • Пет стъпки да вбесиш келнер

    Любослава Русева
    снимки: Shutterstock 07 Декември 2009, 17:35

    Всеки, който ходи горе-долу редовно на ресторант, знае, че освен да обслужват, много сервитьори развиват професионални умения да дразнят клиентите.

    Share Tweet Pin it Share
  • Гражданинът К

    Мариета Ценова
    02 Декември 2009, 15:51

    Възрастният мъж влезе в сградата. Целият беше в сняг. Беше чакал около час на улицата за такси и накрая се прибра с една от онези туристически карети, с които разхождаха гостите на Ritz-Carlton Hotel из нощен Ню Йорк.

    Share Tweet Pin it Share
  • Сан Себастиан на клечка

    Нева Мичева
    02 Декември 2009, 15:47

    Увлечена от големите истории зад малките баски хапки пинчос, Нева Мичева потъва в градските спомени за мъже в сини гащeризони и гадае как се приготвя "лъх на зелен чай"

    Share Tweet Pin it Share
  • Мадрид: Докато смъртта не ги умири

    Албена Шкодрова
    02 Декември 2009, 15:42

    По 25 часа на ден, 365 дни в годината, Мадрид се е заклел да празнува. Живота.

    Share Tweet Pin it Share
  • Пейзаж, нарисуван с кафе

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 30 Октомври 2009, 17:40

    "Избери внимателно и след това се отдай на пълна наслада", препоръчва менюто на кафене "Ландтма". Това напътствие е полезно на всяка крачка във Виена

    Share Tweet Pin it Share
  • аРОМАт на кафе

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 30 Октомври 2009, 13:37

    Ако за австрийците кафенетата са места за общуване, за италианците те са нещо като човешки бензиностанции – помпи за адреналин, в които влизаш, колкото да заредиш дневната доза. Затова пък каква е тя!

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечерята на Патрисия Кутюр

    Невена Панайотова, фотография Елена Спасова
    снимки: Елена Спасова 30 Октомври 2009, 13:14

    Пораснало дете на някогашни хипита, канадската журналистка донесе в България здравословното хранене и своя дял от концепцията на софийския ресторант CRU

    Share Tweet Pin it Share
  • Вкусът на Дунав

    текст и фотография Адриана Андреева
    снимки: Адриана Андреева 09 Октомври 2009, 15:50

    Русе е най-великолепният български град на река. Но на река ли е? Адриана Андреева търси изплъзващите се следи от речна (и рибна!) култура из неговите пазари, дворове, домашни кухни и крайбрежни ливади

    Share Tweet Pin it Share
  • М като Мъдеяда

    текст и фотография Марина Караконова и Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 02 Октомври 2009, 13:18

    Сиви пушеци се носят нагоре към синьото небе. Дворовете са зелени, пътят – прашен, а от саксиите преливат мушката в яркочервено и розово. От дърветата падат ябълки, удрят по ламарините на старички юго,

    Share Tweet Pin it Share
  • Тъй рече Xocolatl

    Бакхус
    01 Октомври 2009, 13:58

    Шоколадът заслужава по-почтително отношение от това да се използва вместо кал в спа процедури. Той е достоен да му се издигат храмове.

    Share Tweet Pin it Share
  • Shopping: За шоколадови бижута в Сен Жермен

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 30 Септември 2009, 15:08

    Какъв по-добър начин да попаднеш на най-вкусните места в Париж от това да разбереш къде един кулинарен критик би прекарал рождения си ден?

    Share Tweet Pin it Share
  • 12 пазара

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 05 Септември 2009, 14:02

    Идеалният пазар съществува само във въображението на гурманите. Все пак по света са пръснати достатъчно вдъхновяващи негови първообрази, които сега греят във всички цветове под септемврийското слънце.

    Share Tweet Pin it Share
  • Среднощни градинари

    текст Марина Караконова, фотография Аделина Илиев
    снимки: Аделина Илиев 04 Септември 2009, 09:00

    Самолетът се готви за кацане. Въздухът е кристално ясен, няма нито едно облаче. Със съвършената си геометрия градините на замъците, пръснати из тази green and pleasant land, приличат на изящни брошки.

    Share Tweet Pin it Share
  • Без-безжично

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 03 Септември 2009, 01:00

    Най-съхранената част от българското Черноморие - на север от Балчик, е за отшелници с вкус към добрата храна

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »