- Пламене, какво приготви по време на кулинарните състезания?
- Направих пица "Маргарита" - използвах само доматен сос, моцарела и босилек.
- Това е много класическа, популярна рецепта, с какво твоята грабна журито?
- Домашно приготвено тесто и сос. Използвах биволска моцарела от Италия.
- С какво се занимаваш, къде си завършил?
- От кого си се учил?
- От колеги, гледал съм ги какво правят. Не съм се обучавал специално, но сега смятам да изкарам курс. Правил съм пици в Швейцария.
- По какво се различават пиците в България от тези в Италия?
- Тук не правим класически пици, а доста побългарени. Използваме най-различни съставки, самата консистенция на пицата не е същата. Оригиналната пица е с хубава моцарела. Тук редовно се използва кашкавал. Пиците в Италия не са толкова претрупани с продукти, както тук. Тук прекаляваме, а истинската пица изглежда много по-семпла. Вкусовите качества също са различни.
- Кое е най-важното да се получи добра пица?
- Тестото – брашното и начинът на замесване.