- Антонио, кой те е учил да готвиш?
- Започнах при Джун Йошида в ресторант "Операта" преди три години. След това минах през няколко добри ресторанта и попаднах при шеф Ивайло Петков, при когото се развих най-много.
- С какво впечатли журито?
- Първия ден приготвих предястие с брюлиран мус от козе сирене, сос "Тартар", червено цвекло и смокини, основно блюдо - руло от лаврак, зеленчуци, аспержи, пюре от ябълки и картофи в билков зехтин, десерт от шоколадов мус с амарето, със сос от ягоди, бисквити и сирена. На финалния кръг се представих с филе от нилски костур, гарнирано с пуширани миди и маслено-винен сос за предястие, основното беше руло от токачка с прошуто, спанак и пюре от кестени.
- Колко време се подготвяше за това състезание?
- Два месеца – набавях си продукти, готвех по различни рецепти. Нямам любимо блюдо, обичам да готвя всичко.
- И сега?
- Мисля да се реализирам в България, но да натрупам и опит в чужбина. След гимназията смятам да продължа образованието си, но къде и как ще го запазя в тайна.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights