Селекцията от вина в рубриката остава по преценка на "Бакхус", дегустацията е напълно анонимна, като в нея участват енолози, консултанти на списанието.
Всички вина получават обобщена оценка по 100-точкова система, описана отстрани. Най-ниско оценените вина и тези, при които има значителна разлика в оценките, получени по време на дегустация, се опитват повторно или не се публикуват.
Вината, на които сме се спряли, се разглеждат по два критерия:
- качество (отразено в точките, които виното получава) заедно с така наречения Х фактор, чийто най-точен превод е може би думата емоция. Той отразява индивидуалния характер на виното, неговата комплексност, възможността да ви развълнува и да го запомните.
- стойността или цената на дребно, която, съотнесена към точките на виното, определя съотношението цена - качество и го поставя в категорията изгодна покупка.
В легендата ще откриете знаците, с които определяме дали едно вино трябва да се пие веднага, или е възможно да отлежава и колко години. Накрая е отбелязана цената на дребно. За улеснение пак ще публикуваме кратък речник на дегустационните термини.
На следващите страници ще намерите и таблица с контакти и адреси на вносителите на вино в България.
Припомняме ви още, че всяко едно от появилите се в рубриката "Дегустации" вина от страната е реален претендент за участие в нашия конкурс "Българско вино на годината". На базата именно на тези месечни публикации, в края на есента ние ще излъчим финалистите, които ще се състезават в три кръга за голямата награда. Останалите условия за участие в конкурса са публикувани на страниците на списанието.
12, 01, 21 Юли 2009, 12:01
iNEvqF ldxanquj frxuyryj jbsftmdf