Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Представяме ви трима млади готвачи, коите вече накараха кулинарните среди в България да заговорят за тях. Тепърва всеки един от тях ще показва на какво е способен, но заедно показаха, че са невероятен екип.
Освен различните риби, мекотели, ракообразни и други морски твари, основни продукти в страните от Източна Азия са водораслите. Всяка година в Китай се консумират над 8 милиона тона от тях, а японците за същото време използват поне 9 милиарда листа нори, за да завиват с тях суши. При все че естествените морски ресурси изглеждат неизчерпаеми, азиатците благоразумно, и то още през ХVІІ век, са започнали да разработват начини за култивирането на онези видове водорасли, които ги вълнуват кулинарно.
Виното е неизчерпаема тема и е хубаво човек да има конкретна цел, когато посещава винена област. Иначе е голяма опасността да се попадне във "виновъртежа" на непрекъснато, безцелно и уморително трамбоване от изба на изба и дегустиране на всякакъв тип и класа вина. Това, което ме интересуваше при последното ми посещение, беше сравнителният винен анализ "САЩ - Европа" и дали изобщо въпросът "Кой се справя по-добре с крайната цел да продава добри вина на доволни клиенти?" може да има еднозначен отговор.
Австрийската столица и българската история не са чужди една на друга. Дали заради династията Кобург, заради най-близкото по географски признак място, което българинът свързва с красивото и луксозното или заради дългите години, през които бяхме убедени, че "австрийците са построили социализма", но е факт, че повечето от нас се чувстват във Виена по-комфортно, отколкото в Париж.