Единственото по рода си международно кулинарно състезание, организирано от Автентични Български Вкусове ООД и Българска асоциация по карвинг , ще се проведе от 13 до 15 май в Hotel PREMIER FORT BEACH - Свети Влас.
Партньори на събитието са: Fort Noks - Hotel PREMIER FORT BEACH, Тирол Сервиз, Fagor, Mетро кеш енд кери, Uniliver, Авенди, Bonduelle, Kikkoman, House of Asia, Интер Експо Център - София, Coca Cola, Томеко, ShowHow, ЛАВА България, Дотел, Котани, BeColor, Fabrica 126, "Залива 47-СП" АД, SBB Media и сп. "Бакхус".
За втора година България ще е домакин на Балканската кулинарна купа.
Състезанието има за цел да е трибуна на тенденциите в приготвяне и поднасяне на храната в хотелите и ресторантите, както и за обмен на знания, идеи и нови кулинарни техники, които да насочат вниманието към вкуса, визията и начина на поднасяне на едно ястие. В хотелиерския, ресторантьорския и туристическия бизнес най-важно е впечатлението, което ще остане у клиента. От това зависи той дали ще се върне отново, дали ще препоръча заведението и дали ще посети страната втори път.
Остават броени дни до състезанието, а черпаците се вихрят в кухните на записалите се. Своите документи са подали отбори, индивидуални състезатели и презентатори от Англия, България, Испания, Италия, Македония, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Тунис, Хърватия, Южна Корея, Япония и др.
Журито на състезанието отново ще бъде в международен състав, без българско участие. Поканени са съдии от световната асоциация на кулинарните сдружения (WACS).
Oier Biritxinaga Lauzirika (Corporate Chef - Fagor – Испания) – "Значението на машината за приготвянето на здравословна храна",
Junichi SAWANO (от Япония – представител на Кикоман за цяла Европа) – "Суши – докосване до японската храна и култура"
Ради Стамболов и Боби Екзархов (България) – с една незабравима презентазия на атрактивно приготвяне на сладки изкушения с много настроение
Жоро Иванов (от България – представител на "Евро-Ток България" и вицепрезидент на "Евро-Ток Интернационал") - едно от водещите имена в българската кулинария
Ще бъдете изненадани и от прекрасните кулинарни предложения и тайни в приготвянето на здравословната храна на:
Андрей Стоилов – председател на Българска асоциация на професионалните готвачи (БАПС) и организатор на Национална кулинарна купа - Пловдив
Тони Иванов – Шефс Клуб Стара Загора
Петър Йоргов – Българска асоциация за кулинарна култура (БАКК) – Варна
и други представители от кулинарните асоциации, сдружения и клубове в България.
По атрактивен начин ще бъдат представени всички фирми партньори. Чрез нетрадиционни предизвикателства и демонстрации. Публиката ще може да се запознае с професионално кухненско оборудване. Посетителите ще имат възможността да пресъздадат и своя рецепта, за целта е необходимо предварително записване по време на състезателните дни.
Организатор на събитието: Българска асоциация по карвинг - Веселина Славчева, полага основите на Балканска кулинарна купа, организирайки 7 национални и едно балканско състезание по карвинг. За реализирането на международния формат се регистрира фирма "Автентични български вкусове" ООД - Веселина Славчева, Валери Нешов.
Можете са се запознаете с пълния регламент за участие в Балканска кулинарна купа, като посетите официалния сайт на състезанието.
Бихте могли да следите и официалната Facebook страница на събитието:
Очакваме Ви!