В The Residence Club в София baristo представи Modezia – първия бленд кафе от най-новата си линия Collection. Създател на новия бленд от висококачествени сортове кафе Арабика е италианецът Паоло Шимоне – професионален дегустатор и бариста, и един от най-уважаваните кафе експерти в Италия.
Самият Шимоне наддава на специализиран международен търг за всеки от трите сорта кафе Арабика, които формират бленда. Вкусовите качества на всеки сорт италианският експерт установява чрез специализирана дегустация на зеленото кафе.
Така в новата лимитирана серия baristo Modezia влизат само първокласни сортове Арабика от плантации в Бразилия, Индия и Етиопия. За да запазят те индивидуалността и аромата си, Шимоне изпича отделно всеки от тях. А пропорцията на смесване, която определя характерния вкус на Modezia, остава тайна, ревниво пазена от италианския експерт.
"Доброто кафе има добър вкус, но истински доброто има свой собствен характер", каза самият Шимоне по време на представянето на новия бленд. "Характерът на Modezia е неподражаем. Веднъж докоснете ли се до това кафе, никога няма да забравите плавния преход от богатия аромат със свежи нотки на какао и червени боровинки към отчетливия послевкус на ядки и тъмен шоколад - Modezia e кафе съвършенство."
Името Modezia идва от латинското име на родния град на Паоло Шимоне – Монца, а неговият подпис стои на всяка опаковка от новия бленд. На българския пазар предлаганите опаковки baristo Modezia са от 250 гр., която намалява риска от изветряване след отваряне и гарантира запазване на вкусовите качества.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights