С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Реклама

Огромна есетра акостира на скарата на сръбски ресторант "Котилото"

ресторант Котилото
19 Юни 2015, 10:39
Share Tweet Pin it Share

В прохладата на градината на ресторант Котилото беше приготвена на скара на дървени въглища 11 килограмова есетра. Речният деликатес, напълнен щедро с орехи и гъби, беше внимателно положен на скарата от главния готвач Далибор Маринкович - Даци, който доказа, че освен месни ястия по сръбски се справя отлично и с рибни деликатеси. Това се случи по време на сезонното откриването на лятната градина. Специален гост на събитието беше кулинарната звезда Иван Звездев, който сръчно асистира на Даци при печенето на рибата.

Освен , че демонстрира майсторство при приготвянето на рибни блюда, Даци, който до този момент на няколко пъти счупи собствените си рекорди по печене на на най-голяма плескавица, представи и най-новите си попълнения в менюто. Авторските му ястия включват здравословни салати, вкусни месни ястия и изкусителни десерти: зелена салата с прясно цвекло на люспи, хрупкава салата със запечени зеленчуци, домат със сръбски хайвер; месните деликатеси могат да вземат ума и на най-претенциозния клиент – пънче от телешко бон филе, пилешко бутче със запечени зеленчуци и кашкавал, хрупкава бяла вешалица на хапки. Но дори и най-вкусния обяд не може без божествения финал – ледено студен шоколадов десерт "Нутела", обилно поръсен с карамелизирани бадеми.

Както е известно сръбските блюда вървят най- добре със сръбски вина. Едни от най-добрите сръбски вина бяха презентирани от Галина Нифору, директор на Балканския международен винен конкурс и фестивал ( BIWC), който

наскоро се проведе в София. Гостите на събитието дегустираха вълшебните вина на избите: Matalj Winery (носител на Гранд Трофей BIWC 2015), Vinarija

Kis, Despotika, Aleksic Winery, Rajkovic – всички те са носители на златни, сребърни и бронзови медали от винения конкурс BIWC 2015.

Лятото навлиза с пълна сила - с високи температури и забързани темпове. В сръбски ресторант "Котилото" ще намерите всичко това, което ще ви накара да забравите ежедневието, да се потопите в свежестта и зеленината на лятната градина, да послушате музиката от ромона на водата на въртящото мелничарско колело и да опитате от невероятните специалитети на шампиона на сръбската скара и главен готвач, Далибор Маринкович-Даци.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »