О, боже, о, боже!
Щастливи сме да споделим с вас новото ни начинание "БАР НА ГОДИНАТА БАКХУС", което да - точно така, означава страхотни коктейли, голямо парти и много приятели на едно място. Денят започва от 10:30 ч. с мастъркласове за професионалисти и любители. Ще научим много нови неща, а вечерта от 18:00 ч. продължава с първото бар-шоу в България, на което ще представим 11 от най-добрите барове в страната, които ще правят коктейли на място, както и щандове на любими партньори.
Ако сте любители на качествените напитки, танците, уискито, пурите, мапингите, диджей партитата, джаз музика на живо + церемония по награждаване на най-добрите коктейлни барове в страната и разбира се красивите бармани (blush)... няма как да изпуснете!
БИЛЕТИ МОЖЕТЕ ДА ЗАКУПИТЕ НА МЯСТО
Вход парти: 20 лв. в цената са включени консумация на
един коктейл по избор и сет от три мегавкусни хапки.
ЛОРЕТА
ТОСКА
Съсобственик на често награждавания, включително и за най-добър коктейл бар - Laki Kane в Лондон, създател на собствена марка Spiced Dry Rum Club, посланик на тики културата в света, както и основател на единствения тики фестивал Spirit of Tiki в Англия - Георги идва със сламената си шапка, за да ни разкаже за формулата на успешния бар, независимо къде си по света, магията на миксологията и последните тенденции на коктейлите с ром. Не може да изпуснете този клас! Let’s get tropical…
Пощата,
Пловдив
* Гласуването става само през десктоп версията на сайта.
5L Speakeasy Bar,
СОФИЯ
Спутник,
сОФИЯ
The Hub,
Монтана
продуктов мениджър и асистент-управител R&D
на The Drink Factory, Лондон
съосновател на ICE UP,
Атина
Опитът е най-големият учител, а Митко има завиден стаж по света и у нас, пълен с истории, които е готов да сподели с нас.
Какво да не правим зад бара? Как да създадем актуална коктейлна програма? Какво означава терминът “класически коктейли”? Как може малкото да е повече и как да помогнем на персонала да се развива устойчиво? Не изпускайте да кажете "не" на "Чалгата в коктейлите".
Public,
СОФИЯ
By The Way,
СОФИЯ
БАР НА
ГОДИНАТА
Купи БАР ПАРТИ
Tequila Bar Funky Monkey, Велико Търново
РЕСТОРАНТ
НА ГОДИНАТА
КАТЕГОРИИ
Купи МАСТЪР КЛАСОВЕ + БАР ПАРТИ
РЕСТОРАНТ
НА ГОДИНАТА
БАР НА
ГОДИНАТА
Още с отварянето си Лили Фам заложи на иновациите - първият по рода си модерен азиатски ресторант в София, който едновременно с това допълни зараждащата се ресторант-бар сцена в страната. Акцентите са много, но посланието едно - ресторантът е място, в което можем да отидем по всяко време на деня и да открием точно това, което искаме. Най-актуалният акцент е менюто с авторски коктейли, които могат да се опитат като питие за след работа, като акомпанимент към вечерята или като добър старт за една дълга вечер.
ПАРТНЬОРИ
Тед Лелекас е посланик на марките на Моет Хенеси за Централна, Южна и Източна Европа. Част е от семейството на Моет Хенеси едва от две години, но Тед е добре познат в индустрията от 2007-а. Тогава започва като блогър за вина, а днес е в топ 20 инфлуенсъри според socialvignerons.com. Вицепрезидент на Международната Федерация на винените журналисти и защитил трето ниво на WSET, Тед има какво да разкаже за алкохолните напитки - чисти, с лед или в коктейл, при комбинация с храна.
Caldo,
СОФИЯ
БАРОВЕ
Гласувай за БАР НА ЧИТАТЕЛИТЕ
*На събитието ще се предлагат алкохол и цигари, поради
което присъствието на непълнолетни лица не се допуска.
10:30 - 11:00 Регистрация и кафе
11:00 - 11:30
Ice is hot
ЛОРЕТА ТОСКА, съосновател
на ICE UP, Атина
11:30 - 12:00
Let’s get tropical…
ГЕОРГИ РАДЕВ, основател
на бар Lake Kane, Лондон
12:00 - 12:30
Новите коктейли?
ДИМИТЪР ВАСИЛЕВ, продуктов
мениджър и асистент-управител
R&D на The Drink Factory, Лондон
12:30 - 13:00 Кафе пауза
13:00 - 13:30
Чалгата в коктейлите
ДИМИТЪР ДИМИТРОВ, бар-мениджър на By The Way и съосновател на Българската Бар Гилдия, представител на България в конкурса European Mixology Awards
13:30 - 14:00
Food Pairing 2.0
ТЕД ЛЕЛЕКАС, винен журналист и представител на Moët & Chandon
ДИМИТЪР ДИМИТРОВ
ТЕД
ЛЕЛЕКАС
Култура Speakeasy Bar е новото любопитно заведение във Варна, вдъхновено от периода на Сухия режим, когато алкохолът е бил строго забранен, а скритите барове са били любими места за привържениците на качествено приготвени коктейли. Всеки ден барът отваря точно в 17:32 – според историческите източници, това е официално обявеният час на края на Сухия режим. Авторските коктейли на Култура Speakeasy Bar са със силно отличаващ се вид и разпознаваем стил, а атмосферата на заведението придава един особен уют, който прегръща сетивата и успява да замъгли възприятията за време и пространство.
КОНТАКТИ
One More Bar,
СОФИЯ
Купи МАСТЪР КЛАСОВЕ
Коктейл бар
Ресторант-бар
Дебют
| НАЙ-ДОБРИТЕ БАРОВЕ В БЪЛГАРИЯ |
| МАСТЪРКЛАСОВЕ | DJ ПАРТИ |
РЕСТОРАНТ
НА ГОДИНАТА
Tequila Bar Funky Monkey е малък коктейл бар, но и достатъчно голям повод да отидем в стария град на Велико Търново. Сгушено в сграда с типично мексиканска архитектура, мястото стартира преди пет години, скромно, с няколко мебели за реставриране, но и с много страст, усилия и вяра в качествените напитки и добре прекараното време. Често гостите са от различни краища на света, което кара домакините да приемат бара си като малка сцена, от която да поднесат история в чаша, разказваща за духа, бита и обичаите ни. За тях миксираните напитки са вид изкуство. И не само създаването им, но и умението да ги презентираш, отваряйки врати към света на вкуса и удоволствието.
By The Way е първият класически коктейл бар в София, създаден през далечната 2001 година, във време, в което Мохито и Кайпириня са все още екзотични чуждици.
През 2003-та отваря морският филиал в Лозенец, където качеството на класическите коктейли неизменно остава същото.
За новостите в областта екипът се грижи старателно и не отстъпва на европейските и световни тенденции в коктейлната култура. Съставките на коктейлите, като кордиали, инфузии и чайове, са приготвени с най-модерните готварски технологии от подбрани висококачествени продукти. Всички модерни коктейли в менюто са творение на By The Way барманите, някои от които се представят отлично в състезанието World Class.
Късото фингерфуд меню кореспондира с баровата обстановка и коктейлите и не е за подценяване.
Купи БАР ПАРТИ
Джак Керуак споделя, че се е влюбил в “маргаритите” по време на едно от многото си пътувания до Мексико. “Не пий, за да се напиеш. Пий, за да се радваш на живота”, пише идеологът на битниците.
От бар Public подозират, че всеки би искал да отиде до Мексико за Маргарита, до Куба за Мохито или за една бърза Сангрия до Испания, но и знаят, че не всеки може да си го позволи. Те също вярват, че барът трябва да е място, което поражда, преди всичко, усмивки и радост от живота. Това е и двигателят на техните опити да пресъздадат поне малка част от необятния свят на напитките.
основател на бар Lake Kane,
Лондон
ГЕОРГИ
РАДЕВ
Пощата отваря врати преди около година в центъра на Пловдив. Барът бързо се превръща в новото социално място, където хората могат да обменят идеи и приключенски истории, докато се радват на приятна атмосфера и изглед към Цар Симеоновата градина. Менюто включва както класически рецепти и вариации, така и изключителна селекция от авторски и крафт коктейли, дело на барманския екип.
НОМИНАЦИИ
Излюпването на 5L Speakeasy Bar e резултат от любовен сюжет, българо-македонско обединение и истинска страст към коктейлната култура – от самото ѝ зараждане преди Сухия режим в Щатите, та чак до днес на ул. “Цар Шишман”.
5L Speakeasy Bar „заключва” вратите на къща, строена през 1920 г. от семейство на македонски емигранти, на Петльовден в Годината на петела и е първият от категорията „speakeasy“ бар в България. Без неонови надписи, без светещи табели и без подкани, името на 5L Speakeasy Bar се разнася чрез мълви и шушукания. Никой в него не е случаен. Всички идват за автентичната атмосфера, гостоприемните стопани и най-вече, за да вкусят изкуството на миксологията – нещо, което Петра и Дарко умеят до съвършенство.
Спутник изстрелва коктейлната култура в България в ново измерение. В техните коктейли се откриват типични български вкусове, източно-европейско намигване и най-доброто от световните тенденции. Гостоприемният екип на бара работи с висококачествени продукти и съставки, голяма част от които или приготвят сами, или си набавят от локални производители. Стремежът им да спазват zero waste и plastic free политика личи не само в абсолютното премахване на пластмасовите сламки от менюто, а и в един от знаковите им коктейли “Зелениче”, който се приготвя със свеж и вкусен zero waste зелен сироп. Спутник с удоволствие ще почерпи всеки домашен любимец с купичка вода, докато неговият човек се наслаждава на освежаващо спешълти кафе или коктейл и фънки-диско-грууви вайб на музиката.
Коктейл бар The Hub се подвизава на необичайно място - пети етаж в бизнес сграда. През деня това е панорамното арт кътче на гр. Монтана, където гостите могат да изпият чаша кафе с лека миксирана напитка, докато се наслаждават на уютен винтидж интериор под звуците на отпускаща музика. Дойде ли вечерта, обаче, The Hub се превръща в център на северозапада, който предлага разнообразни преживявания - от музикални вечери с гостуващи банди и DJ-и, през Stand Up Comedy, та до театрални спектакли. Водещи в менюто са коктейлите, приготвени със сезонно подбрани локални продукти и щипка екзотика.
Част от екипа на Тони Кониляро в The Drink Factory - институция в света на коктейлите и създаването на вкусове, Димитър ще ни разкаже как се създават тенденции, кои са най-новите технологии в света на баровете, какво стои в сърцето на всеки коктейл и защо е важно…да не следваш тенденциите. Димитър ни говори за "Коктейли от бъдещето".
Двигател на най-прогресивната и единствена компания за кристално чист лед в Гърция - ICE UP, Лорета ще разкаже какво не знаем и какво трябва да знаем за леда от дългогодишния си опит на барман и партньор в компанията. Светът на леда е много по-голям, отколкото кристално кубче в чашата ни и се оказва, че има какво да учим. Елате на първия по рода си мастърклас по темата - полезно за всички бармани и любители на напитки, които дрънкат. Ice is hot.
Купи МАСТЪР КЛАСОВЕ + БАР ПАРТИ
ПАРТНЬОРИ
editorial@bacchus.bg
0883 46 74 00
Култура Speakeasy Bar, Варна
МАСТЪР КЛАСОВЕ
БАР-ШОУ
Ако сте в София, One More Bar е най-задължителната спирка за разтуха. Намира се на ул. “Шишман” - в аристократичната къща, част от историческото наследство на града, почти на ъгъла с ул. “Аксаков”. В One More Bar дните от седмицата са без значение, особено лятото, когато работи и градината. Барът е притегателна точка за едни от най-интересните и колоритни хора в града, които го припознават като своето пространство за срещи, събирания и разпускане от делничния стрес.Още преди 9 години барът започва с коктейлна концепция, като в менюто му неизменно присъстват класически коктейли, но и множество авторски.
S O F I A E V E N T C E N T E R
3 0 . М А Р Т . 2 0 1 9
винен журналист и представител на Moët & Chandon
бар-мениджър на By The Way и съосновател на Българската Бар Гилдия, представител на България в конкурса European Mixology Awards
Купи МАСТЪР КЛАСОВЕ
ДИМИТЪР
ВАСИЛЕВ
Гласувай за БАР НА ЧИТАТЕЛИТЕ
Бар Caldo е едно от най-уиски местата в България. Събрал в себе си над 300 различни вида уиски, от повече от 15 държави по света, барът се отличава с топлина и уют в шотландска атмосфера. Освен на професионално обслужване, гостите на бара могат да се наслаждават на стилни музикални събития, персонални или групови уиски дегустации, а в петъчните и съботни вечери за настроението в бара се грижи гост DJ.
Коктейл бар "Спутник"
Космос
Пощата
Щастливото прасе Food & Cocktails
By The Way
Cherry Food & Mood
Cipy Bar
Club Fargo
DSQUARED2 Cocktails & Lounge
Gingertale Bar
Koto
Lili Pham
One More Bar
Oscar Club
Public Bar
Sense Rooftop Bar
Spaghetti Kitchen & Bar
Tequila BAR Funky Monkey
The Cocktail Bar
The Martini Food & Cocktails
5L Speakeasy Bar
Lili Pham,
София
КОНТАКТИ
БАР НА ГОДИНАТА БАКХУС
ПРОГРАМА