На 18 ноември имахме удоволствието да посрещнем майстора на виното Пиер Казенев, който ни демонстрира безкрайните си познания за иновативния вкус и свят на Veuve Clicquot. В стилния интериор и прекрасна атмосфера на ресторант KOTO, Пиер проведе обучение в тънкостите и тайните на емблематичното шампанско, последвано от запомняща се дегустационна вечеря.
Пиер е wine maker във винената къща Veuve Clicquot в Реймс, Франция, с докторантура на тема "Химически подход към винарството в Бордо", диплома от университета в Монпелие и Международния винен институт в Бордо. Винопроизводител в редица престижни винарни по цял свят – от Франция до Южна Африка и Калифорния. През 2008 г. той се присъединява към семейството на Veuve Clicquot. Пиер е горд член на дегустационния екип на chef de cave Доминик Демарвил и взема активна роля в създаването на блендове от най-високо качество за всички вина на къщата.
В неговата компания гостите на обучението и дегустационната вечеря в KOTO имаха възможността да опитат няколко превъплъщения на иновативното шампанско, сред които Veuve Clicquot Rosé и Veuve Clicquot Vintage 2008. Всяка чаша Veuve Clicquot си партнираше с ястие, приготвено специално за случая. Четиристепенното меню бе изготвено от шеф готвача на KOTO Георги Янев, който също като Пиер има изключително впечатляващ и глобален кариерен път, който го води от Лос Анджелис през Лондон до София.
Винената къща Veuve Clicquot е основана през 1772 г. и вече повече от 200 години остава вярна на своето мото "Само едно качество – най-доброто!" През годините Veuve Clicquot натрупва огромни познания в създаването на шампанско благодарение на една изключителна жена, известна като Мадам Вьов Клико. През 1805 г. тя поема бизнеса след ранната смърт на съпруга си и се превръща в една от първите бизнес дами на модерните времена. Новаторският ѝ дух е движеща сила на марката и до днес.
Veuve Clicquot е не просто шампанско, а стил на живот. Veuve Clicquot носи радост и удоволствие на целия свят със своята иновативност, креативност и малка доза лудост.