Бакхус Вечери: Италианска кухня с Масимо Джорджо
Гост-готвач: Масимо Джорджо Съученикът, който стои на чина до него в Италия, му обяснява колко прекрасна държава е България. Тогава Джорджо е още малък, но след няколко години ще се установи в софийския квартал "Толстой", където веднага ще научи най-важното за всичко българско и родно. Шестнадесет години по-късно го намираме в друг краен квартал в София ("Левски - Г"), където продължава да работи със същата задълбоченост и вяра в изграждането на култура на хранене, наслада и бизнес както в първите си стъпки в ресторантьорството. Преди да се установи в България, Масимо Джорджо работи сезонно в ресторанти основно в Рим и на остров Сардиния. Увлича го всичко, свързано с бранша – не само готви, но и минава през нужната професионална стълбица – първо е сервитьор, после и барман, по-късно идва и кухнята. През 2004 г., вече в България, става асистент и преводач на италианския майстор-готвач Масимо Ферари, носител на 2 звезди "Мишлен", където "всичко ми минаваше през ръцете, а по-добро училище от това няма". В средата на 2006 г. открива Cosa Nostra – първата тратория в София с традиционна храна по италиански. Ресторантът е успешен и съществува до 2010 г. След това поема нови кулинарни пътища в Пловдив, Варна и отново София, където е главен готвач в няколко италиански ресторанта, докато стига до сегашното си пак от бранша, но различно предизвикателство - фирма "Томеко", занимаваща се с внос и продажба на професионално кухненско оборудване. На 19 декември заедно с Масимо ще ви организираме една автентична италианска коледа, с която официално сложим край на тазгодишните Бакхус Вечери и начало на голямото коледно надяждане. Очакваме ви в уютната атмосфера на демонстрационен ресторант Show How/Томеко и в компанията на специална селекция вина от Seewines. |
Меню ❧ Amuse Bouche Коледна изненада ❧ Предястия Rosticceria ● Olive Ascolane - Панирани пълнени маслини с кайма Поднесено с чаша пенливо вино Balter Vigna e Vino Trento Brut Balter DOC ❧ Примо ● Ньоки caccio e pepe Поднесено с чаша бяло вино Feudo Disisa Terre delle Fate DOC ❧ Основно ● Карпачо от октопод и скариди Поднесено с чаша вино Feudo Disisa Granmassenti DOC ❧ Десерт ● Яйчен семифредо с панетоне Поднесено с чаша лимончело |
Час:
19:30 ч .
Дата:
19 декември 2019 г.
Място:
Демонстрационен ресторант ShowHow/ Томеко.
Цена*:
60 лв.
*В цената е включена селекция вина, избрана от сомелиерите на Seewines
**На събитието ще се предлагат алкохол и цигари, поради което присъствието на непълнолетни лица не се допуска.
❤︎ Благодарим на партньорите на събитието:
- Дегустационни води Acqua Panna & S.Pellegrino, предоставени от Авенди ООД
- Seewines
- Mastercard
Местата са ограничени, затова молим да се свържете с нас на посочените по-долу контакти до 17.12.2019, за да запазим вашето място. Може да платите по банка или с карта през сайта ни:
♥♥♥ Ако платите куверт през сайта ни с Mastercard, ще получите 10% отстъпка от цената ♥♥♥
Купете куверт с Mastercard »
Икономедиа АД
БАКБ АД СОФИЯ
BIC: BGUSBGSF
В лева: BG25BGUS91601002400000
Основание за плащане: Вечеря Бакхус
Цена: 60 лв
За повече информация:
[email protected]
0886 006 727