Бакхус Вечери: La Вечеря
Гост-готвачи: Светла Лагадинова и Джиджи от Бакхус Светла Лагадинова е колоритна натура и жена, която не може да пропуснете да забележите. Още през 1991 година, Светла става известна с тортите си, които приготвя за едни от първите добри ресторанти в София. Уменията й на готвач-любител обаче не спират само до сладкия свят. Тя експериментира с разнообразни вкусове, аромати, продукти и рецепти. Една вечер ще ви изненада с индийско, на другия ден с японско, после пък с божествено фоа-гра...и така неусетно ще попаднете в магията на кулинарния й чар. И до днес тя продължава да готви с огромна страст и да събира приятели около масата, с които споделя своето призвание. Ето защо ние от Бакхус нямаме търпение да ви запознаем на следващата ни вечеря.Като нейн помощник-готвач ще се включи и Джиджи Лагадинова, която преди 10 години става част от семейството на Светла. Именно това е и причината Джиджи да се запали по кулинарните преживявания и днес да е главен редактор на списание "Бакхус" и организатор на гурмански събития. Двете са ви приготвили една нестандартна вечеря, вдъхновена от френската кухня, но с много авторски мотиви. Френските шансони са задължителен музикален фон, но с напредването на вечерта, ще повишим градуса с грамофони, ексклузивна селекция от вина, винили и гост-dj. Очакваме ви на 22 февруари от 19:30 часа в уютната атмосфера на демонстрационен ресторант Show How/Томеко. |
Меню: Салата: ❧ Салата от три вида ряпа, целина, рукола и нар, овкусена с пармезан, трюфелово олио и френска морска сол Поднесено с чаша бяло вино Delas Frères Viognier Vin de Pays d'Oc 2017 Предястие: ❧ Парфе от пилешки дробчета с порто и бренди, поднесено с конфитюр от лук и хляб от "Братя Хлебари" ❧ Солен тарт с козе сирене и праз Поднесени с чаша бяло вино Hugel Gentil, Alsace 2015 Комплимент за изчистване на вкуса преди основното ястие: ❧ Сорбе от лайм и босилек Основно ястие: ❧ Свинска плешка, задушена с пушени гърди, вино и сини сливи, поднесена с картофи фондан Поднесено с чаша червено вино Andre Lurton Château Bonnet Reserve Rouge, AOC Bordeaux, 2014 Десерт: ❧ Шоколадов мус с портокал и бисквити с лешници, потопени в кафе и тъмен шоколад Поднесено с Hennessy Fine de Cognac |
Час:
19:30 ч .
Дата:
22 февруари 2018 г.
Място:
Демонстрационен ресторант ShowHow/ Томеко.
Цена*:
50 лв.
*В цената е включенo дегустационно количество напитки към всяко ястие.
**На събитието ще се предлагат алкохол и цигари, поради което присъствието на непълнолетни лица не се допуска.
❤︎ Благодарим на партньорите на събитието:
- Верига магазини Kaufland - за качествената селекция продукти, част от менюто
- Дегустационни води Acqua Panna & S.Pellegrino, предоставени от Авенди ООД
- Води Perrier
- Hennessy Cognac
- Магазин "Майстори Месари"
Местата са ограничени, затова молим да се свържете с нас на посочените по-долу контакти до 18.02.2018, за да запазим вашето място, след което да заплатите таксата по банков път:
Икономедиа АД
БАКБ АД СОФИЯ
BIC: BGUSBGSF
В лева: BG25BGUS91601002400000
Основание за плащане: Вечеря Бакхус
Цена: 50 лв.
За повече информация:
тел.: 02/ 4615 464
[email protected]