Workshop: Майсторски квас
Инструктори Станислава Кунева и Стефка Паунова Станислава и Стефка са екипът, който стои зад новата пекарна "Хляб и Soul". И двете имат богат професионален опит в различни корпоративни сфери, но душата на хляба ги обединява и му се посвещават изцяло. Станислава е била PR директор на Нова телевизия, но след като излиза по майчинство и започва да готви здравословни неща за малката си дъщеря, осъзнава колко важен е хлябът и иска да го сподели с останалите. Затова, вместо да се върне в корпоративните среди, се записва на курс по хлебарство в Швеция, във ферма за биодинамично земеделие. После прави специализация в малка семейна пекарна в Стокхолм. Продължава и с няколко майсторски класове в Испания с едни от най-добрите имена в хлебарството - майстор Ецио Маринато, шампион на Европа по хлебарство и майсторите Йоан Феран и Хосе Паскуал, които подготвят испанския национален отбор по хлебарство. Стефка се присъединява към проекта на Станислава и заменя позицията си на заместник главен редактор в списание Grazia с работа в пекарната им "Хляб и Soul". Тя също изкарва курс за правене на хляб при Пресиян от "Братя хлебари", после завършва и професионалния курс в Швеция. В пекарната приготвят няколко вида хляб от различно брашно, десерти, веган меню и други печива. Още за тях може да прочетете тук. |
За курса Как да правим хляб с квас Казват, че хлябът е душата и ръцете на човек. Най-древното кулинарно умение, без което не можем и днес. По време на курса ще дегустираме българско вино, продукти на "Хляб и Soul", "Хармоника" и "Маджаров". Какво ще научите • Как да отгледаме и поддържаме квас-майка в домашни условия. *На 23 януари всеки участник ще може да си вземе изпечения хляб, който е приготвил по време на курса от пекарната. Кога Час Къде Цена на курса * Максимален брой участници в този курс са 12. |
Събитието се осъществява с любезното съдействие и подкрепа на пекарна "Хляб и Soul", както и на партньорите на този курс: дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino (предоставени от Авенди ООД), Harmonica Organic Foods и Димитър Маджаров.
Местата са ограничени, затова молим да се свържете с нас на посочените по-долу контакти до 16.01.2017,
след което да заплатите таксата по банковата сметка.
Икономедиа АД
БАКБ АД СОФИЯ
BIC: BGUSBGSF
В лева: BG25BGUS91601002400000
Основание за плащане: Курс Бакхус
Такса: 100 лв.
За повече информация:
тел.: 02/ 4615 464
0876555850
[email protected]