Детска коледна кулинарна работилница
Кой ще води курса? В буквален превод от френски Amuse Bouche (Амюз буш) означава "удоволствие за устата". Школата е създадена преди пет години и се намира в Лозенец. Боби&Боби водят курсове за непрофесионалисти, организират кулинарни тиимбилдинги и обменят опит в кухнята с чужденци. Организират и много весели кулинарни курсове за деца. Били са част от "12-ет вечери на любителите готвачи" на Бакхус. Двамата са познати като "фудитата". Терминът е създаден в Щатите, за да опише "хора, които силно се интересуват от храната и всички нейни аспекти – от отглеждането й до приготвянето". Бояна е бакалавър по органична химия и магистър по медицинска химия в СУ и самата тя е доказателство за твърдението, че химията наистина помага много в кухнята. Казват, че за тях храната е в основата на всичко, тъй като тя е отговорна в най-голяма степен за здравето ни. Привърженици са на теорията за локалните продукти и сезонното хранене и смятат, че най-добрата диета е да се хапва от всичко, но в умерени количества. |
Коледа е най-вълшебното време в годината. Празникът, който събира семейството на една трапеза, изпълнена със светлина от свещи, аромати на канела, портокалови корички и вкусни домашни ястия, а усмивките и вълненията на децата някак неусетно ни пренасят в техния пъстър свят на игри и приключения. Ето защо Бакхус реши тази година да организира в началото на декември едно вкусно кулинарно приключение за вашите деца, наречено "Детската коледна работилница", за да се вдъхновите и приемете коледния дух в домовете си още в самото начало на този празничен месец. Ето какви десерти ще се научим да приготвяме с вашите деца:
Ще посрещнем децата ви с чаша домашен горещ шоколад, а накрая ще отнесат вкъщи своите кулинарни произведения, заедно с подаръците от нашите партньори. Ако искате да изненадате децата си и те да станат част от тази ароматна коледна магия, ако искате те да се научат да приготвят едни неустоими коледни десерти, ако искате те да се позабавляват, макар и само за три часа, можете да ги запишете в нашия workshop. Кога? Час? Къде? Такса? Възраст на децата: * Максимален брой участници в този workshop са 14. |
Събитието се осъществява с любезното съдействие и подкрепа на кулинарно училище Amuse Bouche.
Партньори на събитието са: дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino, (предоставени от Авенди ООД), Ядки Детелина ЕООД , Доктор Йоткер България ЕООД и "Гайо Шоколад".
Местата за коледния ни workshop са ограничени, така че всеки, който иска да запише детето си, може да се свърже с нас на посочените по-долу контакти до 29.11.2016г., след което да заплати таксата на банковата сметка, посочена по-долу.
Икономедиа АД
БАКБ АД СОФИЯ
BIC: BGUSBGSF
В лева: BG25BGUS91601002400000
Основание за плащане: Курс Бакхус
Такса: 40 лв.
За повече информация:
тел.: 02/ 4615 460
[email protected]