Кулинарно пътешествие из Франция
Кой готви? Наричат младата грузинка Тамта Калваши "Джулия Чайлд на Балканите", заради мисията й да популяризира "истинския френски вкус" първо в Сърбия, където е имала кулинарно училище за любители и е била личен готвач, а отскоро и в България. Родена в западната част на Грузия, която се слави като най-гостоприемната в страната, Тамта е наследила любовта си към френската култура и кухня от своето семейство и най-вече от баба си, преподавателка по френски и добър кулинар. Тамта говори шест езика (френски, руски, грузински, японски, сръбски, английски), българският е напът да стане седмият. "Гастрономията за мен е пътуване, което оставя незабравими спомени и опит. В моята работилница обяснявам как може висококачествените български продукти може да се използват във френската кухня. Важното за мен е, че всички, преминали през My French Gourmandises ще могат да приготвят същите ястия у дома, за да впечатлят семейството и приятелите си. Целта ми е да науча любителите да готвят истински френски ястия на професионално ниво. Готвенето е изкуство. Да бъдем артисти!" |
Меню Крем супа от моркови, "Баваруаз" от магданоз и емулсия от кимион. Сервира се със сухо бяло вино Les Fumees Blanches Sauvignon Blanc, Francois Lurton, France Студен Рататуй по Провенсалски Поднася се с Domaine d'Astros Rose Cuvee Tradition, Provence, France Пълнени пъдпъдъци с гъши дроб, сотирани гъби и сос от гъши дроб. Сервира се с Chateau Rauzan Despagne Rouge Reserve, Bordeaux, France Фламбирани сфери от черен шоколад и домашен ванилов сладолед. Поднася се с коняк Rémy Martin Цена 60 лв. |
Събитието се осъществява с любезното съдействие и подкрепа на демонстрационен ресторант ShowHow/ Томеко.
Партньори на събитието са:
Коняк Rémy Martin, предоставен от Селектед брандс Ко ООД
Дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino, предоставени от Авенди ООД;
Вината на вечерята, предоставени от Бибендум ООД са:
Les Fumees Blanches Sauvignon Blanc, Francois Lurton, France,
Domaine d'Astros Rose Cuvee Tradition, Provence, France,
Chateau Rauzan Despagne Rouge Reserve, Bordeaux, France
Местата за вечерята са ограничени, така че всеки, който иска да потвърди своето присъствие, може да се обади и да провери дали има свободни места и след това да заплати куверта по банковата сметка, посочена по-долу, както и да изпрати името си и това на хората, с които ще присъства на [email protected], не по-късно от 22.04.2016 г. След тази дата, моля, да се свързвате с нас, за да проверите има ли свободни места.
Икономедиа АД
БАКБ АД СОФИЯ
BIC: BGUSBGSF
В лева: BG25BGUS91601002400000
Основание за плащане: Вечеря Бакхус
Цена на куверт: 60 лв.