С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Събитие

Храна за мозъка

сп. Бакхус
05 Ноември 2015, 15:56, 18354 прочитания
Share Tweet Pin it Share

Кой готви?

Николай Петров споделя, че докато е бил студент по френска филология във Велико Търново през 2004 г., прекъсва образованието си, за да се отдаде напълно на готварството. Самоук от самото начало, кулинарията го грабва от първия момент, в който стъпва в кухня. Следват няколко години сезонна работа в София и Созопол.

През 2010 г., след пристигането си в Лондон, започва работа във френски ресторант – Алмейда, кръстен на едноименния театър, разположен близо до него. Главен готвач по това време е Алън Джоунс – притежаващ Мишлен звезда, работил за готвачи като Марко Пиер Уайт, Том Китчин и спечелил първо място в състезание за безплатно обучение в един от ресторантите на Гордън Рамзи. По негово желание Ники започва работа там от най- ниското стъпало. Ресторантът предлага класическа френска кухня, с лек модерен английски стил, който Алън Джоунс добавя. Работи се с пресни продукти, а смяната сутрин започвала в 7 сутринта, когато се събират и обсъждат промените в менюто за деня. Всеотдайността на Николай веднага е забелязана и не след дълго вече е отговорник на секция "Гарнитури", а не след дълго и втори заместник на главния готвач.

Година по- късно започва работа в едно от най- известните места за мероприятия в Лондон – "Кенсингтън Рууф Гардънс" на позицията заместник главен готвач. Място с история в Лондон, част от веригата на Ричард Брансън – "Върджин". Едно от най- важните събития, провеждали се там е гала вечерята предхождаща тенис турнира "Уибълдън". Менюто е изготвено от главния готвач и Николай Петров.

Последната година той е действащ главен готвач в хотел Радисън в София. Там отговаря пряко за събития, мероприятия, сватби и коктейли.
 
Храната

За да обработи цялата информация около нас, мозъкът ни разсъждава, анализира, подрежда, изтрива, изчислява и съхранява милиони факти. Всяка храна, която ядем, разбира се подбрана правилно и балансирана има пряко влияние върху функционирането на мозъка.

Освен познатите ни от рекламите таблетки за подобряване на паметта, съществуват и така наречените натурални мозъчни стимуланти. Това могат да бъдат различни субстанции в тревите, или храните, които подобряват остротата на мисленето, вниманието, концентрацията и дори настроението. Факт е, че хората стават по-бодри и по-бързо преработват информацията, когато приемат определени храни и напитки.
Приемането на правилната храна в подходящото време, подобрява уменията ни да помним и да се концентрираме и дори намалява нивата на "стрес" в организма.

Менюто

 
Брандад от два вида пъстърва и пресни подправки, бульон от червено цвекло, мариновани репички, ябълки и моркови.

Поднесено с Cloudy Bay Sauvignon Blanc, 150 мл.

Филе от лаврак, топла салата от леща, лешници, смокини , селъри и сос от панчета.

Поднесено с Розе Our Choice 2014, 150 мл.

Патешко магре, гаспачо от червено зеле, грах и кореноплодни зеленчуци.

Поднесено с Cloudy Bay Pinot Noir, 150 мл.

Панакота от кокосово мляко, натрошен морковен кекс и пикантен домашен черен шоколад.

Поднесена с коняк Hennessy Fine de Coqnac, 50 гр.

Цена на куверт 60 лв.


 

Събитието се осъществява с любезното съдействие и подкрепа на демонстрационен ресторант ShowHow/ Томеко.

Партньори на събитието са Hennessy Fine de Coqnac, изба Cloudy Bay, изба Bessa Valley Winery и дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino, предоставени от Авенди АД.

Местата за вечерята са ограничени, така че всеки, който иска да потвърди своето присъствие, може да се обади и да провери дали има свободни места и след това да заплати куверта по банковата сметка, посочена по-долу, както и да изпрати името си и това на хората, с които ще присъства на [email protected], не по-късно от 20.11.2015 г. След тази дата, моля, да се свързвате с нас, за да проверите има ли свободни места.


Икономедиа АД

БАКБ АД СОФИЯ

BIC: BGUSBGSF

В лева: BG25BGUS91601002400000

Основание за плащане: Вечеря Бакхус


За повече информация:

тел.: 02/ 4615 464


[email protected]