Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
12 бутилки от 2000 г. на едно от най-скъпите и уважавани вина на Бордо прекараха 14 месеца без гравитация
Александър Канев в търсене на идеалното вино
Едно космическо пътуване в света на оранжевите вина на изба Боровица
DiVino Taste ще се проведе на 20-22 ноември в София
Жан-Франсоа Кенен, собственик на Шато дьо Пресак, Сент Емилион, гран крю класе, пред "Бакхус"
Вторият SOMM пристига през ноември
Най-известният винен критик в света за цените в Бордо, подкупите и усещането да си глагол
За любимата грешка на Ален Вотие, какво е да си четиринадесето поколение винар, защо собственикът на Шато Озон никога не говори пръв при дегустации и къде отлежава виното на фамилията Вотие. Отговорът на тези и други въпроси - специално за "Бакхус".
При зимни температури от -30°С, нарастваща група ентусиасти работи за възраждането на виненото производство в Полша. Струва ли си?
Нови реколти от познати вина, дебютиращи марки и лимитирани серии за познавачи – преди настъпването на зимата българските изби са подготвили още по-усъвършенствано пътешествие за търсачите на винени усещания
Българите прогледнаха за белите вина, но реколта 2012, изглежда, няма да обърне хода на историята
Откъде идват тревистите нотки в совиньон блана, кога мерлото има аромат на червен пипер, защо се случва във виното да има тонове на конска козина – енологът Лидия Пелова предлага ключ към тайните на винения нос
Дълги години розе пиеха или съвсем начинаещите винолюбители (в сладките му версии), или истински посветените в занаята (в сухия му вариант). През последните няколко години обаче от лекомислено допълнение към летните жеги това вино успя да се превърне в нещо модерно и търсено, при това и от двете страни на Атлантическия океан
"По-скоро празните" чаши в живота й са само тези, от които е изпито виното
По следите на Майлс и Джак, десетки хиляди се впуснаха да търсят най-доброто пино ноар из избите на Санта Барбара Каунти