С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Телешко млечно филе и още рецепти на шеф Димитър Дамянов, "Есте"

текст: Боряна Телбис, снимки: Димитър Варийски
31 Януари 2017, 11:26
Share Tweet Pin it Share
  1. Тартар от октопод с домат, маслина, конопени семена и зехтин* 400 г октопод* 30 г конопени семена* 30 г черна маслина* 60 г цвекло* 100 г домат* 20 г див лук* 20 г джинджифил* 30 г пресен босилек* 20 г червен лук* сол* пиперОктоподът се сварява в тенджера под налягане с парче лимон за около 50 минути, след което се нарязва на малки кубчета. Към тях се добавят суровите конопени семена. И тук става интересно: маслините се нарязват на много ситно; цвеклото се сварява и трябва да му се случи същото; после и цвекло, и маслини в две отделни тавички трябва да отидат във фурната на 80 градуса, като целта е не толкова да се изпекат, колкото да се изсушат, а това става за около 5 часа. След това се вадят, изстиват и се стриват на много фина прах. Босилекът, дивият лук, доматът, джинджифилът, червеният лук се наситняват и се прибавят към октопода. Поръсват се със сол и пипер, а накрая ястието се полива със зехтин и му се добавят сушеното цвекло и маслина на прах.Научете още 3 авторски рецепти от шеф Дамянов, с които можете да превърнете всяка вечеря в празник.Гответе с шеф Дамянов >
1/7 снимки в галерията 1. Тартар от октопод с домат, маслина, конопени семена и зехтин

* 400 г октопод
* 30 г конопени семена
* 30 г черна маслина
* 60 г цвекло
* 100 г домат
* 20 г див лук
* 20 г джинджифил
* 30 г пресен босилек
* 20 г червен лук
* сол
* пипер

Октоподът се сварява в тенджера под налягане с парче лимон за около 50 минути, след което се нарязва на малки кубчета. Към тях се добавят суровите конопени семена. И тук става интересно: маслините се нарязват на много ситно; цвеклото се сварява и трябва да му се случи същото; после и цвекло, и маслини в две отделни тавички трябва да отидат във фурната на 80 градуса, като целта е не толкова да се изпекат, колкото да се изсушат, а това става за около 5 часа. След това се вадят, изстиват и се стриват на много фина прах. Босилекът, дивият лук, доматът, джинджифилът, червеният лук се наситняват и се прибавят към октопода. Поръсват се със сол и пипер, а накрая ястието се полива със зехтин и му се добавят сушеното цвекло и маслина на прах.

Научете още 3 авторски рецепти от шеф Дамянов, с които можете да превърнете всяка вечеря в празник.

Гответе с шеф Дамянов >

Реклама »

3 Коментара
  • Profile preview
    ial
    14, 25, 06 Февруари 2017, 14:25

    50 мин в тенджера под налягане за сваряне на октопода?
    Хм.
    на телешкият език му трябват 25-30.

    !
  • Profile preview
    678
    20, 13, 04 Февруари 2017, 20:13

    Ресторантът е на Домусчиев.

    ! Оценка
        +1
  • Profile preview
    Ivan_
    14, 17, 04 Февруари 2017, 14:17

    Вкусно!

    Модератора е неадекватен!

    ! Оценка
    -1

Реклама »