1/7 снимки в галерията
1. Тартар от октопод с домат, маслина, конопени семена и зехтин* 400 г октопод
* 30 г конопени семена
* 30 г черна маслина
* 60 г цвекло
* 100 г домат
* 20 г див лук
* 20 г джинджифил
* 30 г пресен босилек
* 20 г червен лук
* сол
* пипер
Октоподът се сварява в тенджера под налягане с парче лимон за около 50 минути, след което се нарязва на малки кубчета. Към тях се добавят суровите конопени семена. И тук става интересно: маслините се нарязват на много ситно; цвеклото се сварява и трябва да му се случи същото; после и цвекло, и маслини в две отделни тавички трябва да отидат във фурната на 80 градуса, като целта е не толкова да се изпекат, колкото да се изсушат, а това става за около 5 часа. След това се вадят, изстиват и се стриват на много фина прах. Босилекът, дивият лук, доматът, джинджифилът, червеният лук се наситняват и се прибавят към октопода. Поръсват се със сол и пипер, а накрая ястието се полива със зехтин и му се добавят сушеното цвекло и маслина на прах.
Научете още 3 авторски рецепти от шеф Дамянов, с които можете да превърнете всяка вечеря в празник.Гответе с шеф Дамянов >
14, 25, 06 Февруари 2017, 14:25
50 мин в тенджера под налягане за сваряне на октопода?
Хм.
на телешкият език му трябват 25-30.
20, 13, 04 Февруари 2017, 20:13
Ресторантът е на Домусчиев.
+1
14, 17, 04 Февруари 2017, 14:17
Вкусно!
Модератора е неадекватен!
-1
Най-четени статии // за Октомври
Реклама »