С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Forza ragazzi!

Марина Караконова
26 Август 2016, 18:20
Share Tweet Pin it Share

Изхвърляната храна в момента в Европа може да нахрани 200 милиона души, твърди Организацията за храните и земеделието към ООН. На фона на тази информация италианското правителство подкрепи пакет от законови мерки, чиято крайна цел е да се намали изхвърлянето на храна.
Законът ще насърчава неизядената храна в ресторантите да се взима за вкъщи, а фермерите и супермаркетите да даряват храна.
Идеята петте милиона тона храна на боклука годишно в Италия да бъде намалена с поне един милион беше подкрепена от 181 сенатори в горната камара, само двама гласуваха против и един - въздържал се.

Да припомним, че само преди месеци Върховният съд в Италия постанови, че открадването на малко количество храна за утоляването на глада при бедните не е престъпление.
Новото законодателство цели да улесни по всякакъв начин даряването на храна, например, колкото повече е дарено, толкова по-нисък ще е данък "изхвърлена храна".
Министерството на земеделието е отделило един милион евро за финансирането на нови начини за съхранение и удължаване живота на продуктите, както и за мащабна обществена кампания.
Подобни мерки се взимат не само в Игалия: собствениците на супермаркети във Франция ги чака глоба от 75 000 евро, ако не са подписали договор с благотворителна организация за даряване на храна.



Заповядайте на "Фермерска вечеря" - част от "12 вечери на любителите готвачи"
4 ястия, направени с истински, чисти продукти и много любов.

Share Tweet Pin it Share

Подобни теми

Коментар
  • Profile preview
    Драга
    20, 44, 04 Август 2016, 20:44

    Винаги съм смятала, че сме прекалено разточителни с ресурсите на планетата. Може би това решение е стъпка в правилната посока. Но е малко.

    Ако животът ти поднесе лимон, се огледай на кого да го изцъркаш в очите.

    ! Оценка
    -6    +3

Реклама »