Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
|
Инструктор Димитър Дамянов, главен готвач на ресторант "Есте" Димитър Дамянов е първото име, което изниква в главата, когато търсим най-добрите готвачи в България. Натрупаният белстящ международен опит и сложната му многокомпонентна авторската кухня в ресторант "Есте", определено го открояват в нашата среда и го превръщат в безценно съкровище. Заради идеите си и практиката си в кухнята, шеф Дамянов спечели наградата за авторска кухня на конкурса "Ресторант на годината" 2013 г. и 2015 г. на "Бакхус". Той е готвил в продължение на година в Noma, в Le Gavroche - школата за осъвременена класическа френска кухня на Мишел Ру. В The Fat Duck на Хестън Блументал, където експериментът с храната е водещ. Преминал е и през готварските работилници на Savoy Grill на шеф-звездата Гордън Рамзи, през испанския ресторант Arzak, през Ritz - Лондон и през други утвърдени кухни. Този курс на "Бакхус" е първата му поява като инструктор, готов да разкрие кулинарни тайни пред своите първи курсисти. |
|
За курса Техники и авторски рецепти за тристепенно меню За приготвянето на вкусно телешко месо се изискват много познания и специфични техники. Готви се бавно, но ако всичко е направено както трябва, резултатът е незабравим за небцето. Шеф Дамянов ще ни покаже специални начини за обработване на млечно телешко, а докато се приготвя, курсистите ще се научат и на още 2 авторски рецепти, с които да завършим перфектно тристепенно меню: Крем супа артишок с оризови ньоки Телешко млечно филе с пащърнак, магданоз и бадем Чия десерт с маракуя Какво ще научите Шеф Дамянов ще разкрие рецептите за приготвянето на уникално тристепенно меню, с което можем да превърнем вечерята в празник. Ще научите неповторими рецепти и полезни техники: • Обработка на артишок, текстура, консистенция. • Приготвяне на оризово тесто. • Как се обработва и готви телешко млечно филе в домашни условия. • Работа с пащърнак, вариации. • Чия и начини на готвене. (Към менюто са включени и напитки - вина и дижестив, които ще дегустираме по време на курса) Кога? 12.02.2017 г. Къде? HRC Culinary Academy, бул. Цар Борис III, 59 Час? 0т 10ч до 13ч Цена на курса: 250 лв. /заплаща се предварително по банков път/ * Максималният брой участници в този курс са 14. |