Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
|
Кой готви? Тина и Кевин са една от най-интересните двойки, които сме срещали. Кевин Брасингтън е родeн в Кент, Англия и започва работа като военен инжинер. Работи за Британската армия и ООН в продължение на цели 8 години и на практика е обиколил света. Когато напуска поста си, решава да се върне към ученето и завършва право. Така става преподавател в стария си университет, където среща и Тина. Тя е родена в Лондон. Занимава се с маркетинг към частни банки и често отскача до Австралия и на изток. По-къснo завършва право в университета на Кевин и също започва преподавателска кариера катоучител по бизнес в колежа на Кент. Тина и Кевин започват да идват на почивки в България преди 9 години и страшно много им харесва. Въпреки обещаващата кариера и уредения живот, който имат на запад, решават да започнат отначало и да се отдадат на едно чисто, щастливо и човешко съществуване на една крачка от природата. И тази крачка я правят всеки ден - в тяхната собствена ферма Cottage Farm в Алино, на 45 км от София. Събрали опит от цял свят и с голям хъс, двамата възстановяват българска ферма "като от едно време", само че с английски вкус и мебели, а стопанската площ е голяма, плодовита и добре организирана. Новите фермери отглеждат изцяло органични продукти, а животните са оставени на широко, за да растат щастливи и здрави, без никакви хормони или антибиотици. Тина и Кевин упорито развиват farm-to-table културата, в основата на която стоят сезонни, качествени, пресни и местни продукти, които хората консумират директно от производителя. В Cottage Farm организират частни вечери в уютната фермерска обстановка с високо отношение към менюто, приготвено от техните най-хубави продукти. Тина се хвали с прасетата като казва, че са перфектно отгледани с любов: "Невероятен вкус, крехко месо и по-малко мазнини". Към вечерите върви и добра селекция от вина, която допълва доброто настроение. И както се казва, ако ние не отидем при фермата, фермата ще дойде при нас. Затова на 20 септември сме поканили Тина и Кевин да бъдат домакини на една по-различна вечеря, в която ще усетим духа на тяхната "Фермерска Кухня". Те правят всичко с толкова много желание, грижи и увереност, че всяка хапка от менюто им носи истинска стойност. |
|
Меню Стартер/Starter Пушена пъстърва и мус от хрян, сервиран върху кростини. Smoked trout and horseradish mousse served on crostini. Поднесено с Еленово Шардоне 2013 Салата/Salad Салата от мариновани кореноплодни зеленчуци. A salad of pickled root vegetables. Поднесено с ЕМ Розе Де Ноар 2015 Основно/Main course Задушено свинско коремче сервирано с пюре от целина и задушени зеленчуци. Braised pork belly served with celeriac puree and braised buttered greens. Поднесено с Еленово Каберне Совиьон 2011 Десерт/Dessert Портокалово парфе от козе сирене. Orange goats cheese parfait Сервира се с Whiskey Grant's Family Reserve Цена на куверт: 60 лв. За резервации: Email: [email protected] Телефон: 02/4615 464 |