С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Събитие

Седмица на Авторската кухня на сп. Бакхус, 01–07 декември 2014

сп. Бакхус
21 Ноември 2014, 14:00, 12041 прочитания
Share Tweet Pin it Share

Седмица на ресторантите на БАКХУС е инициатива, която цели да популяризира и разшири гурме  културата в България. Третото издание на събитието за 2014 г., "Авторска кухня", ще представи ресторанти от София, които са попадали в прегледа на новите ресторанти или са привлекли вниманието на екипа на списанието със своя индивидуален стил в създаването и усъвършенстването на отделните ястия в своето меню, благодарение на опита и професионализма на своя главен готвач. Някои от ресторантите, които ще се включат в тази седмица са в "Топ 50 на ресторантите на Бакхус" през годината.
Всеки от ресторантите е подготвил свое авторско меню (обедно и/или вечерно), което може да опитате в съчетание с напитките на специална цена за куверт.

Ще имате възможността да се насладите на три или четири степенни менюта, тип дегустационни, в които главният готвач е вложил своята авторска интерпретация.

ОБАДЕТЕ СЕ ДИРЕКТНО НА РЕСТОРАНТА И НАПРАВЕТЕ СВОЯТА РЕЗЕРВАЦИЯ!!!

Партньорите на събитието са:
Дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino, които отдавна изследват съчетаемостта на своите води с вината, които дегустираме.
ВИНАТА
са предоставени от Профтрейд:
КАСА СИЛВА Совиньон блан 0.75
КАСА СИЛВА Карме
нер 0.75

Гостите на седмицата през декември, посветена на търсенето на авторския вкус, ще имат възможност да опитат и:
КОНЯК
Hennessy Fine de Cognac
УЗО
Матарели

Ресторант Di Valli

title

София, ул. Оборище 23

резервации: 0888 982 265

работно време: понеделник- неделя: 10.00 – 22.00

 

Обяд и Вечеря

 

Меню, цена 49 лв.

 

Цената включва консумация по 125 мл от вид вино - КАСА СИЛВА Совиньон блан и КАСА СИЛВА Карменер, предоставено от Профтрейд, 50 мл аперитив (узо Матарели)/ 30 мл диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino

 

Салата: Салата с патешко и праскови / айсберг, домати чери, селари, патешко месо, печено на слаба температура , заляти с прасковен дресинг/



Основно: Tелешки рибай стек със сос от круши и уасаби, /залят със сос от круши и уасаби, сервиран с билково картофено пюре и сотиани печурки/



Десерт: Кейк Дивалли /кроасаново тесто, ванилов крем, лешници, сержирано със сос от диви плодове/



Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac

Ресторант Este

title

гр. София ул. Николай Хайтов 3А

за резервации: 0886 700 269

www.este-restaurant.com

работно време: пон-нед, 11:30 – 23:00h.

 

Обяд и Вечеря

 

Меню, цена 105.20 лв.

 

Цената включва консумация по 125 мл от вид вино - КАСА СИЛВА Совиньон блан и КАСА СИЛВА Карменер, предоставено от Профтрейд, 50 мл аперитив (узо Матарели)/ 30 мл диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino
 

Салата: Хрупкаво козе сирене с хамон Иберико, мус от круши,маслини, бадеми и гризини с босилек



Предястие: Глазирани телешки бузи от ’’Блек Ангъс’’, грах, круша, редукция от червено зеле и пяна от йерусалимски артишок .



Основно:

Див лаврак с пюре от шам фъстък, спанак, бейби калмари, ароматна леща и сос от лимонова трева.



или

Агнешко филе с артишок, патладжан, лешниково пюре и сос от мащерка



 

Десерт: Бял Шоколад - Есте бонбон, сорбе от бял шоколад с манго и пистачио макарон



Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac

Ресторант Кристъл Палас

title

 

Хотел Кристъл Палас

гр. София, ул. Шипка №14

за резервации: 0885 581 758 / 02 9 489 499

http://www.crystalpalace-sofia.com

работно време: пон-нед, 07:00 – 24:00

 

Вечеря

 

Меню, цена 42 лв.

 

Цената включва консумация по 125 мл от вид вино - КАСА СИЛВА Совиньон блан и КАСА СИЛВА Карменер, предоставено от Профтрейд, 50 мл аперитив (узо Матарели)/ 30 мл диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino
 

Салата: Земна ябълка с кленов сироп, ядки и чипс от бекон



Предястие: Терин от заек с горски гъби и мащерка



Основно: Руло от патица с рачел от тиква и крем от кестени



Десерт: Мус от сусам в тарталета с бял шоколад



Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac

Ресторант "Le Bouquet"

title

Boutique Hotel Les Fleurs

гр. София, 1000

бул. Витоша 21

за резервации: 0886453927, 02/8100800

www.lesfleurshotel.com

работно време: Понеделник – Неделя 07:00 – 24:00

 

Обяд и Вечеря

 

Меню, цена 40 лв.

 

Цената включва консумация по 125 мл от вид вино - КАСА СИЛВА Совиньон блан и КАСА СИЛВА Карменер, предоставено от Профтрейд, 50 мл аперитив (узо Матарели)/ 30 мл диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino

 

Салата: Салата гома уакаме с тигрови скариди/ Goma uakame and tiger shrimp salad



Основно: Пиле "Пармезан" с басмати ориз, с азиатски подправки/

Chicken "Parmigiano" with basmati rice and Asian spices



Десерт: Домашна бананова торта/ Homemade Banana cake



Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac

Ресторант L'instant

title

гр. София, Асен Златаров 24
Телефон за резервации: +359 2 8 430364;
http://linstant.bg/


 

Обяд и Вечеря

 

Меню, цена 48 лв.

 Цената включва консумация по 125 мл от вид вино - КАСА СИЛВА Совиньон блан и КАСА СИЛВА Карменер, предоставено от Профтрейд, 50 мл аперитив (узо Матарели)/ 30 мл диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino

Предястие: Duck foie gras creme brulee, figue chutney, ginger bread/
Патешки дроб крем брюле, чатни от смокини, меден хляб



Основно: Traditional Seabass brandade  with aragula salad

Френски традиционен брoндат лаврак и рукола салата



Десерт: Crepes Suzettes

Полачинки Сузет



Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac

 

Ресторант Таланти София

title

София 1142, ул. Петър Берон 9 (в района на НДК)

за резервации: 02/421 9068

http://restauranttalents.bg/;

https://www.facebook.com/restauranttalents

работно време: от Понеделник до Събота: 11:00 – 22:00 часа,

Менюто ще се сервира от 1 до 4 декември включително (понеделник – четвъртък)!!!

 

Обяд и Вечеря

Меню, цена 39 лв.

Цената включва консумация по 125 мл от вид вино - КАСА СИЛВА Совиньон блан и КАСА СИЛВА Карменер, предоставено от Профтрейд, 50 мл аперитив (узо Матарели)/ 30 мл диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino

 

Супа: Супа от пушена тиква и джинджифил (бекон, босилек, сметана)/

Smoked pumpkin and ginger soup (Bacon, basil, cream)

Предястие: Пакери (октопод, калмари, скариди, сьомга, проволоне, патладжан, чоризо)/ Seafood paccheri (octopus, calamari, shrimps, salmon red peppers, provolone, coriander, eggplant, chorizo)



Основно: Заек (пащърнак, свинско конфит, кедрови ядки, панко, броколи)/

Rabbit (parsnip, pork confit, thyme, pine nuts, panko, romanesco broccoli)



Десерт: Ябълков конфит (карамел, цедено кисело мляко, ванилия)/

Apple confit (caramel, strained yogurt, vanilla)

 

Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac