Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Седмица на ресторантите на БАКХУС е инициатива, която цели да популяризира и разшири гурме културата в България. Третото издание на събитието за 2014 г., "Авторска кухня", ще представи ресторанти от София, които са попадали в прегледа на новите ресторанти или са привлекли вниманието на екипа на списанието със своя индивидуален стил в създаването и усъвършенстването на отделните ястия в своето меню, благодарение на опита и професионализма на своя главен готвач. Някои от ресторантите, които ще се включат в тази седмица са в "Топ 50 на ресторантите на Бакхус" през годината.
Всеки от ресторантите е подготвил свое авторско меню (обедно и/или вечерно), което може да опитате в съчетание с напитките на специална цена за куверт.
Ще имате възможността да се насладите на три или четири степенни менюта, тип дегустационни, в които главният готвач е вложил своята авторска интерпретация.
ОБАДЕТЕ СЕ ДИРЕКТНО НА РЕСТОРАНТА И НАПРАВЕТЕ СВОЯТА РЕЗЕРВАЦИЯ!!!
Партньорите на събитието са:
Дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino, които отдавна изследват съчетаемостта на своите води с вината, които дегустираме.
ВИНАТА са предоставени от Профтрейд:
КАСА СИЛВА Совиньон блан 0.75
КАСА СИЛВА Карменер 0.75
Гостите на седмицата през декември, посветена на търсенето на авторския вкус, ще имат възможност да опитат и:
КОНЯК Hennessy Fine de Cognac
УЗО Матарели
София, ул. Оборище 23
резервации: 0888 982 265
работно време: понеделник- неделя: 10.00 – 22.00
Обяд и Вечеря
Меню, цена 49 лв.
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино - КАСА СИЛВА Совиньон блан и КАСА СИЛВА Карменер, предоставено от Профтрейд, 50 мл аперитив (узо Матарели)/ 30 мл диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino
Салата: Салата с патешко и праскови / айсберг, домати чери, селари, патешко месо, печено на слаба температура , заляти с прасковен дресинг/
Основно: Tелешки рибай стек със сос от круши и уасаби, /залят със сос от круши и уасаби, сервиран с билково картофено пюре и сотиани печурки/
Десерт: Кейк Дивалли /кроасаново тесто, ванилов крем, лешници, сержирано със сос от диви плодове/
Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac
гр. София ул. Николай Хайтов 3А
за резервации: 0886 700 269
www.este-restaurant.com
работно време: пон-нед, 11:30 – 23:00h.
Обяд и Вечеря
Меню, цена 105.20 лв.
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино - КАСА СИЛВА Совиньон блан и КАСА СИЛВА Карменер, предоставено от Профтрейд, 50 мл аперитив (узо Матарели)/ 30 мл диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino
Салата: Хрупкаво козе сирене с хамон Иберико, мус от круши,маслини, бадеми и гризини с босилек
Предястие: Глазирани телешки бузи от ’’Блек Ангъс’’, грах, круша, редукция от червено зеле и пяна от йерусалимски артишок .
Основно:
Див лаврак с пюре от шам фъстък, спанак, бейби калмари, ароматна леща и сос от лимонова трева.
или
Агнешко филе с артишок, патладжан, лешниково пюре и сос от мащерка
Десерт: Бял Шоколад - Есте бонбон, сорбе от бял шоколад с манго и пистачио макарон
Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac
Хотел Кристъл Палас
гр. София, ул. Шипка №14
за резервации: 0885 581 758 / 02 9 489 499
http://www.crystalpalace-sofia.com
работно време: пон-нед, 07:00 – 24:00
Вечеря
Меню, цена 42 лв.
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино - КАСА СИЛВА Совиньон блан и КАСА СИЛВА Карменер, предоставено от Профтрейд, 50 мл аперитив (узо Матарели)/ 30 мл диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino
Салата: Земна ябълка с кленов сироп, ядки и чипс от бекон
Предястие: Терин от заек с горски гъби и мащерка
Основно: Руло от патица с рачел от тиква и крем от кестени
Десерт: Мус от сусам в тарталета с бял шоколад
Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac
Boutique Hotel Les Fleurs
гр. София, 1000
бул. Витоша 21
за резервации: 0886453927, 02/8100800
www.lesfleurshotel.com
работно време: Понеделник – Неделя 07:00 – 24:00
Обяд и Вечеря
Меню, цена 40 лв.
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино - КАСА СИЛВА Совиньон блан и КАСА СИЛВА Карменер, предоставено от Профтрейд, 50 мл аперитив (узо Матарели)/ 30 мл диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino
Салата: Салата гома уакаме с тигрови скариди/ Goma uakame and tiger shrimp salad
Основно: Пиле "Пармезан" с басмати ориз, с азиатски подправки/
Chicken "Parmigiano" with basmati rice and Asian spices
Десерт: Домашна бананова торта/ Homemade Banana cake
Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac
гр. София, Асен Златаров 24
Телефон за резервации: +359 2 8 430364;
http://linstant.bg/
Обяд и Вечеря
Меню, цена 48 лв.
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино - КАСА СИЛВА Совиньон блан и КАСА СИЛВА Карменер, предоставено от Профтрейд, 50 мл аперитив (узо Матарели)/ 30 мл диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino
Предястие: Duck foie gras creme brulee, figue chutney, ginger bread/
Патешки дроб крем брюле, чатни от смокини, меден хляб
Основно: Traditional Seabass brandade with aragula salad
Френски традиционен брoндат лаврак и рукола салата
Десерт: Crepes Suzettes
Полачинки Сузет
Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac
София 1142, ул. Петър Берон 9 (в района на НДК)
за резервации: 02/421 9068
http://restauranttalents.bg/;
https://www.facebook.com/restauranttalents
работно време: от Понеделник до Събота: 11:00 – 22:00 часа,
Менюто ще се сервира от 1 до 4 декември включително (понеделник – четвъртък)!!!
Обяд и Вечеря
Меню, цена 39 лв.
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино - КАСА СИЛВА Совиньон блан и КАСА СИЛВА Карменер, предоставено от Профтрейд, 50 мл аперитив (узо Матарели)/ 30 мл диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino
Супа: Супа от пушена тиква и джинджифил (бекон, босилек, сметана)/
Smoked pumpkin and ginger soup (Bacon, basil, cream)
Предястие: Пакери (октопод, калмари, скариди, сьомга, проволоне, патладжан, чоризо)/ Seafood paccheri (octopus, calamari, shrimps, salmon red peppers, provolone, coriander, eggplant, chorizo)
Основно: Заек (пащърнак, свинско конфит, кедрови ядки, панко, броколи)/
Rabbit (parsnip, pork confit, thyme, pine nuts, panko, romanesco broccoli)
Десерт: Ябълков конфит (карамел, цедено кисело мляко, ванилия)/
Apple confit (caramel, strained yogurt, vanilla)
Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac