С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Събитие

Гръцки кулинарен Великден

Бакхус
04 Април 2014, 15:10, 5673 прочитания
Share Tweet Pin it Share

Бисер Боев и списание "Бакхус" ви канят да отбележим сезона на пролетните кулинарни изкушения с едно меню, повлияно едновременно от отминалия вече Великден, от предстоящия Гергьовден и от кулинарния полъх на средиземноморска Гърция.

Меню

Предястия

/представено от пет традиционни мезета/

- тцатцики

- гръцки маслини стафида

- гръцка салата

- лозови постни сарми

Сервира се с Ouzo Tsantali

 
Супа

Великденска супа Магерица

/агнешки дреболии, ориз, лук, копър, марула, яйца и лимон за застройката /

Сервира се с Casa Silva Rose Cabernet Sauvignon 2013

 
Основно

Печено агне с пресни картофи

Сервира се с Casa Silva Colección Carmenere 2013

 
Десерт

Сладкиш Галактико бюрек /сиропирана млечна баница/.

/точени кори, яйца, мляко, захар, масло, захарен сироп, уиски чивас /

Поднесен с 12 г. уиски Chivas Regal


Цена 50 лв.


Цената включва консумация по 125 мл от вид вино, 50 мл. дижестив, по 500 мл. дегустационни води Acqua Panna&S. Pellegrino.
 
Кой готви?

В главната роля на петата поредна вечеря от "12 вечери на любителите готвачи" ще бъде Бисер Боев – един от създателите на сп. "Бакхус", който от четири години вече е професионално в гурме попрището, макар и от другата страна на "щанда" - като собственик на специализирани магазини "Месо, деликатеси и вино". Казва, че отношението му към хубавата храна вероятно идва от семейството – от двете вкусно готвещи с почти изцяло домашни продукти баби, от майка му – също добра готвачка и от баща му, чийто талант пък се е изразявал на скарата. Интересът му обаче се задълбочава по-късно, когато заедно с Филип Харманджиев, Иво Прокопиев и Емил Коралов създават сп. "Бакхус". Основен кулинарен консултант в началото на проекта е Пламен Дойчинов - тогава главен готвач в софийския "Шератон". От него и от съвместните дегустации в столичните ресторанти Бисер Боев разбира, че всъщност е абсолютно начинаещ любител както по отношение на кулинарията, така и за виното. "С каквото и да съм се занимавал професионално в последните 25 години - и с търговия с прозведения на изкуството, и с журналистика, и с маркетинг, и с управление на медии, и със строително предприемачество, винаги съм влизал ентусиазиран, сравнително неподготвен и съм се учил в движение и от собствените си, и от чуждите грешки, и от опита на другите. Така е и с с готвенето - започнах от любопитство, но съм сигурен, че ще се уча цял живот", казва той.

И днес, близо 16 години по-късно, той казва, че няма претенции да бъде изкусен майстор в кухнята, но времето, многобройните пътувания и посещенията на ресторанти – особено в чужбина, са му донесли сериозен опит. Така постепенно е изградил и собствен вкус и предпочитания, които той самият простичко обобщава по следния начин: - използвам почти изключително и само пресни продукти, особено месни, при които разликата между прясно и замразявано е драматична; - предпочитам по-семплите и бързи рецепти; скарата и барбекюто дават на месото и рибата неповторим и характерен привкус; - харесвам балканската кухня, но Италия е истинско вдъхновение; - обичам да готвя месо; Не само обича, но и знае как. Ето защо, както вече се и досещате, агнешкото ще бъде основната тема на вечерята като увертюра за предстоящия Гергьовден. Но преди да стигнем до нея, ще отдадем дължимото и на отминалия празник – с великденска супа, а първите мисли за море пък ще събудим с гръцките традиционни мезета и с десерта.
 

Събитието се осъществява с любезното съдействие и подкрепа на демонстрационен ресторант ShowHow/ Томеко.
Партньори на събитието са Chivas Regal, дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino,
Профтрейд.

Местата за вечерята са ограничени, така че всеки, който иска да потвърди своето присъствие, може да заплати куверта предварително на банковата сметка, посочена по-долу и да изпрати името си и това на хората, с които ще присъства на [email protected], не по-късно от 17.04.2014 г. След тази дата, моля, да се свързвате с нас, за да проверите имали свободни места.

Икономедиа АД
БАКБ АД СОФИЯ
BIC: BGUSBGSF
В лева: BG25BGUS91601002400000
Основание за плащане: Вечеря Бакхус

За повече информация:
тел.: 02/ 4615 464
[email protected]