Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
В разгара на великденските пости ние няма да направим изключение от духа на традицията и ще ви предложим "Здравословна, вкусна и постна" вечеря, четвъртата от серията "12-те вечери на любителите готвачи" на Бакхус.
Неин автор ще бъде Надя Петрова, която пое предизвикателството да убеди дори скептиците, че в правилните ръце тези три думи са напълно възможни и допълващи се.
С помощта на най-натуралните и непреработени продукти като зеленчуци, плодове, ядки и гъби, тя ще ни покаже, че животът без животински продукти може да бъде вкусен, балансиран и енергизиращ. И напълно постижим, без задължително да изпитваме чувство на неудволетвореност – поне два пъти годишно по време на пости. При това без да ни лишава от шоколада.
|
Меню Дуо салати Многоцветна зелена салата & домати с патладжан на грил /спанак, рукола, маруля, авокадо, тиквички, див лук, сушени домати и нар/ /домати, патладжан на грил, зелен лук и канапе от зеленолистни/ Сервира се с Cono Sur Bicicleta Sauvignon Blanc 2012 Предястие Спагети от тиквички с чери домати и шам-фъстък /тиквички, чери-домати, червена, зелена и жълта чушка, шам-фъстък/ Севира се с Cono Sur Bicicleta Chardonnay 2012 Основно Зеленчуковa кула с нахут и гъби /патладжан, тиквички, червени чушки, домати, моркови, песто, нахут, гъби/ Сервира се с Rose Enira 2013 Трио десерти Шоколадов трюфел, шоколадов мус & шоколадов ганаш с 12 г. Chivas /суров шоколад, фурми, сурово какао на прах/ /фурми, кокосово масло, суров шоколад/ /бадеми, орехови ядки, фурми, суров шоколад, 12г. Chivas/ Поднесени с 12 г. уиски Chivas Regal Цена: 40 лв. с ДДС Цената включва консумация по 125 мл от вид вино, 50 мл. дижестив, по 500 мл. дегустационни води Acqua Panna&S. Pellegrino. |
|
Кой готви? Надя Петрова е нутриционист, или с други думи казано експерт по здравословно и балансирано хранене. Има солидно образование зад гърба си - учила е в Канадското училище за натурално хранене (CSNN) и е член на Канадската асоциация на специалистите по натурално хранене (CANNP), Green chef към мрежата на GLiving. Автор е на книгите "14 дни детокс" и "Daily Raw". Освен в собствения си сайт NatureInsider, Надя споделя знанията, идеите и разбиранията си за храната и храненето и като автор в редица списания и сайтове. Провежда и консултации, които целят да върнат организма в състояние на баланс, много често загубен именно заради вредна храна и неподходящ начин на живот. Надя обаче далеч не е само "теоретик". Част от нейните занимания са и разработването на здравословни менюта за заведения и обучения на готвачи, както и провеждането на кулинарни уъркшопи с изцяло биологични продукти и превръщането им в здравословни и вкусни ястия. Нещо, в което тя самата се справя чудесно, както ще се и убедите сами. |